nu stiu ce este cu mine.ma consider transexual asa m-am simtit de mic ma jucam cu papuse ...

Sfatul Psihologului
16 Iunie 2011, 21:42
2174 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
nu stiu ce este cu mine.ma consider transexual asa m-am simtit de mic ma jucam cu papuse mai mult cu fetele imi erau rusine sa stau cu baieti.acum la 20 de ani ma apasa aceasta frica de a porni spre acest drum a transexualismului.nu stiu cu ce sa incep si nu am curajul de a le spune alor mei.multumesc

Salut!

a fi transexual inseamna ca nu te simti confortabil cu sexul tau biologic si ai adoptat comportamentul si rolul social apartinand sexului opus. Transexuali sufera un demers chirurgical care sa le modifice organele genitale. Din ceea ce mi povestesti tu nu reiese neaparat o tulburare de identitate de gen. Poate fi si o problema legata de orientarea sexuala.

In ambele cazuri e bine sa apelezi la un specialist( psiholog/ psihoteraut) cu care sa lamuresti acesta situatie si care iti va oferi suport in pregatirea procesului de coming-out in fata parintilor tai. ( procesul de coming out se refera la procesul de afirmare publica si voluntara a orientarii sexuale sau a identitatii de gen. Este un proces de recunostere, acceptare si marturire fata de tine cat si fata de ceilalti.

succes,

TotalConsilier

 

;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.