ma numesc sa ii spunem x sunt din aceasta tara si nu am sa inteleg niciodata de ...

Sfatul Psihologului
19 Septembrie 2011, 14:45
1251 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
ma numesc sa ii spunem x sunt din aceasta tara si nu am sa inteleg niciodata de ce daca iubesti altfel sau cei care te inconjoara nu pot acepta ca esti la fel ca ei.Sunt mama de copil iar acest lucru nu ma face mai diferita de cit celalante mame doar diferenta ca ceilanti copii au tati iar copilul meu are doua mame.indiferent cit de greu este in aceasta tara sa fi lesbiana trecem peste toate rautatile care se fac la adresa noasta,se spun si se gindesc dar durerea cea mai mare este atunci cind copilul tau este pus la zid si el insasi te pune cind cei printre care traiesc afla ca tu mama copilulu esti lesbiana.Si mai dureros este cind copilul tau te intreaba de ce mama mea este o lesbiana ? un alt lucru este sa te puna sa alegi intre partenera ta si el(copilul).Va rog sa imi spuneti daca se poate numi asa cererea mea de ajutor......unde am gresit eu?

Buna!

situatia ta este foarte dificila si puternic incarcata emotional. Nu consider ca ai gresit, deci nu ai de ce sa te simti vinovata. Din pacate, contextul social-cultural al tarii noastre nu este favorabil persoanelor LGBT si mai ales unui parteneriat gay.

E dificil pentru amandoi. Copilul tau sufera ca are o familie diferita prin prisma faptului ca este respins de ceilalti si frustrarea provenita din neapartenenta la grup este extrem de greu de continut mai ales pentru un copil ( depinde si ce varsta are). Una dintre nevoile noastre umane este de a apartine unui grup si de cele mai multe ori nu raspundem deloc bine la respingere. Este furios. Incearca sa intelegi situatia din punctul lui de vedere si sa ti iei timp inainte de a lua o decizie. Are nevoie de explicatii clare, pe intelesul lui, intelegere, suport si mai ales timp.

Succes,

TotalConsilier

;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.