salut am avut sex neprotejat si vreau sa ma testez imi puteti spune este gratuit? si ce ...

Sfatul Medicului
24 Ianuarie 2012, 23:36
1594 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Un utilizator considera util, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 
salut am avut sex neprotejat si vreau sa ma testez imi puteti spune este gratuit? si ce trebuie sa fac? mie un pic cam rusine sa merg

Salut!

Ar fi bine sa verifici centrele de testare de pe site-ul nostru. Unele teste se pot face gratuit mai ales in centrele DSP judetene (directia de sanatate publica).

Ce fel de teste din sange trebuie sa faci? In primul rand sa te gandesti la HIV, hepatita B si C, sifilis. Testele ar trebui sa le faci periodic (cam la 6 luni) pentru ca testele pot sa nu devina relevante la scurt timp dupa contactul sexual neprotejat.

In al doilea rand, iti recomand un consult la medicul dermatolog-venerolog pentru alte boli cu transmitere sexuala (gonoree, veruci, paraziti, sifilis). Si consulturile ar trebui sa fie periodice.

In ambele situatii trebuie sa fii sincer si curajos.

Nu ai motive de rusine. Sunt multi care au contacte sexuale neprotejate, dar sunt putini carora le pasa de infectiile posibile. De aceea, te felicit pentru intentia ta de a te testa.

Invata din greseala aceasta! Data viitoare foloseste prezervativ!

TotalDoc

;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

  • Anonim Anonim 16 Decembrie 2014, 21:14 sterge eu am facut l Synevo - am platit 80 lei testul HIV si cel pentru hepatita B. Eu l-am cerut anonim ( citisem pe site ca pot sa-l cer anonim) dar nu este posibil - daca nu dai buletinul nu te testeaza. Am fost foarte speriat si stresat pina am primit rezultatul - din pacate nu a vorbit nici naiba cu mine ...la cit de speriat si rusinat si stresat si nedormit eram, mi-ar fi prins bine sa vorbeasca cineva cu mine. Asta e....
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.