Buna ziua.Numele meu este Dana..As vrea sa stiu daca exista vreun tratament pentru condiloamele genitale interne..ma refer ...

Sfatul Medicului
1 Iunie 2012, 03:54
3166 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Buna ziua.Numele meu este Dana..As vrea sa stiu daca exista vreun tratament pentru condiloamele genitale interne..ma refer la o crema sau solutie.Multumesc frumos

Salut!

Sfatul meu e sa mergi un un medic dermatolog care sa gaseasca solutia potrivita pentru tine. Si, mai intai, sa iti puna un diagnostic corect.  Exista multe produse pe piata pentru condilome si o  gramada de optiuni terapeutice. Uite ce spune un ghid de diagnostic si tratament:

Tratament ambulator:
· Acidul tricloracetic(TCA): badijonale cu sol.80-90% o dat la 1-2 saptmâni
· Podofilina: badijonaje locale cu sol. alcoolice/creme 20-33% (se spala la 3-4 ore de la aplicare) 1-2 ori/saptmâna, maximum 5 saptmâni). Indicate în condiloamele acuminate genitale la barbati, condiloamele perianale. La femei, în condiloamele mucoasei genitale riscul de absorbite sistemic e mai mare, contraindicatia în sarcina e absoluta, iar aspectul histopatologic al leziunilor se schimba pe perioade de luni de zile facând dificila depistarea
evolutiei spre displazie.
· Podofilotoxina: badijonaje locale cu sol.0,5% ,cu efecte locale iritative mai reduse decât ale Podofilinei.Aplicabil la domiciliu de catre pacient.Se practic 2 aplicatii pe zi ,3 zile pe saptamîna, se continua aplicatiile 2 saptmâni dupa vindecarea clinica. Indicatii identice cu ale Podofilinei.
· Crioterapia: cu azot lichid o data la 1-2 saptmâni
– se poate aplica si la gravide si pe leziunile de CIN cu grad redus.
· Electrocauterizarea

· Excizia chirurgicala
· Excizia cu laser CO2
· 5 Fluorouracilul: aplicatii locale periodice(1-2 ori/saptmâna). Indicat în leziunile vaginale si vulvare extinse.
· Imiquimod: imunomodulator topic, crem 5%, aplicatii de 3 ori/saptmâna,maximum 16 saptmâni. Aplicabil la domiciliu de catre pacient.
· Cidofovir: antiviral cu aplicatie topica sau în injectii intralezionale
· Terapii locale de utilitate redusa: sol.acid salicilic 4-5%, glutaraldehida 10-20%, injectii intralezionale cu Bleomicin, Interferon .

Terapii generale:
- pentru leziuni extinse, recidivante,pe teren de imunodepresie sever, pentru tratamentul infeciei latente cu HP
- Isoprinosine, retinoizi, Interferon , imunostimulare nespecific cu Levamisol, BCG.

;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.