Buna ziua, Sunt medic stomatolog si in urma cu cateva zile am avut pe scaun o persoana ...

Sfatul Medicului
11 Mai 2012, 01:12
2947 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 
Buna ziua, Sunt medic stomatolog si in urma cu cateva zile am avut pe scaun o persoana careia i-am facut o extractie. La sfarsit am aflat ca e seropozitiva. Problema e ca in timpul extractiei am simtit ceva aproape imperceptibil sarind pe langa ochi, dar e posibil sa fi sarit si in ochi. Am citit cam tot ce am gasit pe google in aceasta privinta si stiu ca au fost cazuri de infectie, dar pe de alta parte am citit ca e nevoie de o cantitate semnificativa de secretii ale corpului pentru a te infecta. Doar sangele poate infecta daca intra in ochi ? Si ce cantitate de secretie e nevoie pentru infectie. De asemenea dupa cat timp pot sa imi fac analizele pentru a afla daca m-am infectat. Multumesc

Salut!

Dupa cum stii, foarte putine lucruri sunt sigure 100% in medicina. Ceea ce ti s-a intamplat ar trebui sa iti dea de gandit. In primul rand sa porti ochelari de protetie si manusi. Asta cred ca stii deja. In al doilea rand, trebuie sa te gandesti ca oricine poate fi seropozitiv, de aceea trebuie atentie la instrumentele care le folosesti si cum le sterilizezi. Si din punctul asta de vedere cred ca esti pregatit.

Despre situatia prezentata, nu cred ca trebuie sa iti faci griji. HIV nu se transmite prin sarut decat daca se vehiculeaza vreo 20 de litri de saliva. Daca e sange care ti-a intrat in ochi, sansele sunt ceva mai mari decat in cazul salivei.

Ca sa ai si confirmare stiintifica, ar fi bine sa te testezi pentru HIV. Dar, in primul rand, te sfatuiesc sa vorbesti cu cineva care iti poate reduce anxietatea legata de o eventualitate infectare.

E posibil sa mai fi avut pacienti seropozitivi pe scaun fara ca tu sa afli. Sau pacienti cu hepatite. Dar acum e diferit. Sfatul meu e sa te testezi periodic pentru ca lucrezi intr-o profesie cu risc.

Parerea mea e ca sunt putine sanse ca sa te fi infectat. Dar mergi si la Spitalul de infectioase si vorbeste cu medii de acolo.

Ai grija de sanatatea ta si a pacientilor tai!

TotalDoc

;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.