BUNA seara....as avea o intrebare..ptr dvs.....si sper sa imi puteti raspunde.?daca sinteti.medic..?sau..poate ma puteti ajuta cu un ...

Sfatul Medicului
20 Decembrie 2011, 21:02
1268 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Un utilizator considera util, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
BUNA seara....as avea o intrebare..ptr dvs.....si sper sa imi puteti raspunde.?daca sinteti.medic..?sau..poate ma puteti ajuta cu un sfat..?in urma cu citeva luni..am fost plecat,intr-o vacanta..undeva..cu un prieten......si ceia ce vreau sa specific..este..k...nu am avut relatii sexuale de nici,un fel..nici orale..nici anale..de nici un fel...doar cu diferenta..k..prietenului..meu ai.placea sa se masturbeze..si a ejaculat sperma pe pielea mainii..mele...dupa care m-am spalat pe mina..cu apa si sapun....intrebarea mea ?este..?in acest context,,sau in aceasta situatie......este posibil sa imi transmta..o infectie de natura sexuala..?sau poate o bola,,cu transmitere sexuala..?exista vreun risk..?in aceasta situatie?va rog fumos sa imi raspundeti..?sau sa ma ajutati cu un sfat..?sint uneori destul de stresat pe aceasta intimplare .....multumesc si ast un rasp de la dvs.......

Salut!

Riscul de transmitere a unei boli prin contactul piele-sperma e mic. Se poate transmite o boala pe aceasta cale daca tu pe mana aveai ceva leziuni (zgarieturi, taieturi, bubitze). La fel e si cu contacul cu sangele. Problema e ca pe piele pot exista leziuni mici pe care tu sa nu le vezi.

Sfatul meu e sa nu-ti faci griji! Si din contactul piele cu piele se pot lua boli de exemplu herpes sau papiloame sau veruci.De aceea e recomandat sa te speli pe maini des si sa eviti pe cat posibil atingerea fetei, nasului sau gurii ce pot fi porti de intrare pentru virusuri si bacterii. (de exemplu raceala simpla care poti sa o iei si din autobuz).

Nu este cazul sa te panichezi. Avem sistemul imunitar care exista pentru a ne proteja iar pielea e o bariera eficienta de a ne tine departe de boli.

In ceea ce priveste sexul, masturbarea reciproca e cu risc mic de transmitere a bolilor.

Fii totusi atent data viitoare!

Multa sanatate!

TotalDoc

;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.