Buna seara.Am avut un contact sexual neprotejat .in urma acestui incident am facut mai multe testari,la 4 ...

Sfatul Medicului
6 Iunie 2011, 22:38
1328 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Un utilizator considera util, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Buna seara.Am avut un contact sexual neprotejat .in urma acestui incident am facut mai multe testari,la 4 luni,la 6 luni ,la7 luni,la10 luni in aceasta perioada rezultatele au iesit negative.pina cind trebuiesc repetate aceste analize???Am mers la mai multi medici dar parerile sint impartite ,cei de la sanepid sustin ca aceasta analiza trebuie repetata 5 ani din 6 in 6 luni,iar cei de la infectioase spun ca trebuie facut la 6 luni si la12 luni.As vrea daca se poate sa -mi spuna care este perioada de testari si pina cind se fac aceste testari???

Salut!

Eu te-as sfatui sa faci cel putin un test pe an pentru virusul HIV. Cel mai bine te poate sfatui medicul de la Spitalul de Boli Infectioase. Trebuie sa iti spun ca virusul HIV nu este singura problema in caz de contact sexual neprotejat. Daca ai vreun simptom e bine sa te adresezi medicului venerolog sau la infectioase. Ar fi bine sa te testezi si pentru HPV, sa fii atent si la altele cum ar fi gonoree.

Ai grija si foloseste prezervativul de fiecare data si in cazul sexului anal si oral. Intelegi si tu de cata neliniste si bataie de cap ai parte dupa un asemenea eveniment.

Ai grija de tine!

Total Doc

;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.