Tratamentul antiviral nu împiedică reactivarea herpesului genital

Tratamentul antiviral nu împiedică reactivarea herpesului genital

Resurse Sanatate
12 Ianuarie 2012, 12:31
3489 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Tratamentul antiviral nu împiedică scurte episoade de reactivare a herpesului genital

 

Autor: Michael Carter

Publicat în: 06 ianuarie 2012

 

Doze mari de tratament antiviral nu împiedică reactivarea de scurte episoade, sub-clinice, a virusului herpetic genital, au declarat cercetarorii americani în editia The Lancet din 5 Ianuarie 2012.

 

"Rezultatele noastre arată că activitatea virusului in episoade scurte, subclinice, persista atât cu doza standard cat şi cu doze mari de aciclovir şi valaciclovir," comenteaza autorii. "Aceste date sugereaza ca noi terapii sunt necesare pentru a preveni complet reactivarea HSV [virusul herpes simplex]."

HSV-2 este o infectie comuna cu transmitere sexuala. Aceasta poate provoca simptome dureroase şi poate creşte riscul de infecţie cu HIV.

 

Tratamentul zilnic cu medicamente antivirale precum aciclovir sau precursorul său: valaciclovir, reduce frecvenţa de leziuni genitale cauzate de HSV-2 şi inhiba multiplicarea  virusului. Cu toate acestea, o astfel de terapie nu elimină riscul de transmitere sexuală a HSV-2. Un studiu a aratat ca tratamentul zilnic cu valaciclovir a redus riscul cu mai puţin de 50%. Nici unul din tratamentele amintite nu reduce riscul de infectare cu HIV.

 

Sub monitorizare intensivă s-a demonstrat că raspandirea prin contact genital a HSV-2 este mult mai frecventa decat se credea anterior. Multe dintre aceste episoade sunt de scurtă durată, de obicei, mai puţin de douăsprezece ore. Impactul tratamentului antiviral la episoade scurte de HSV-2 este necunoscut.

 

Cercetatorii de la Universitatea din Washington, au conceput in acest sens, trei studii complementare randomizate ce au implicat un total de 90 de pacienti purtatori de HSV-2, dar HIV-negativi.

Primul studiu a comparat tratamentul standard cu aciclovir (doză 400 mg de două ori pe zi), cu nici un tratament. Al doilea studiu a fost o comparaţie intre efectul dozelor standard de valaciclovir (50 mg pe zi) cu doze mari de aciclovir (800 mg de trei ori pe zi). Al treilea studiu a comparat tratamentul standard de doze valaciclovir fata de tratamentul cu doze mari de valaciclovir (1 g de trei ori pe zi).

 

În toate grupurile de studiu, 80% din episoadele de reactivare s-au inregistrat la pacienti purtători fără simptom.

 

"Datele noastre sugereaza ca terapia impotriva virusului herpetic, deşi punct de vedere clinic este eficient, nu modifica substanţial patobiologia care sta la baza reactivarii frecvente, subclinice a HSV-2 ", scriu autorii.

 

Ei au concluzionat, prin urmare,  ca"terapii de supresie cu potenta mai mare, inclusiv medicamente antivirale sau imunoterapie sub formă de vaccinuri terapeutice, sunt necesare pentru a oferi substanţiale beneficii sănătăţii publice."

 

Referinţă

Johnston C et al. Standard-doză şi doze mari de terapie pe zi antivirale pentru episoade scurte de genital HSV-2 reactivare: trei randomizat, deschis, cross-over studii . The Lancet, editia online. DOI: 10.1061/S0140-6736 (11) 61750-9, 2012.

 

Sursa: AidsMap.com
Traducere: TinyTNT 

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

  • Anonim Anonim 11 Februarie 2013, 18:49 deci...ne putem da glontul..noi cei care avem virusul....foarte trist:(
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.