Rosiile si cafeaua ajuta la prevenirea cancerului de prostata

Rosiile si cafeaua ajuta la prevenirea cancerului de prostata

Resurse Sanatate
9 August 2011, 10:59
1948 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

Licopenul, un pigment rosu care da rosiilor culoarea lor distinctiva, ar putea ajuta la prevenirea cancerului de prostata, spun oamenii de stiinta.

 

Rosiile ajuta la prevenirea cancerului de prostata

Licopenul este un antioxidant puternic, iar unele studii au aratat ca dietele bogate in rosii ar putea reduce anumite tipuri de cancer, in special cele de prostata, plamani si stomac.

"Noi nu incercam sa tratam cancerul, ci sa-l prevenim, si speram sa facem lucrul asta cu licopen", a declarat Richard van Breemen, profesor de chimie medicala la Universitatea din Illinois.

Cercetatorii au vrut sa vada daca licopenul creste in sange si tesutul prostatei si daca poate reduce markerii de stres oxidativ - un factor in multe boli, cum ar fi cancerul si Alzheimer si in procesul normal de imbatranire a corpului.

Stresul oxidativ dauneaza celulelor din organism, in timp ce antioxidantii le ajuta sa lupte impotriva daunelor.

Si barbatii care beau multa cafea prezinta un risc mai scazut pentru cancerul de prostata, arata un alt studiu.

Cafeaua reduce riscul de cancer de prostata

Cercetatorii au descoperit ca cei care au consumat 6 sau mai multe cesti de cafea pe zi, au fost cu aproape 20% mai putin susceptibili sa dezvolte cancer de prostata pe parcursul a doua decenii decat cei care nu beau cafea deloc.

"Noi nu spunem barbatilor sa bea mai multa cafea, dar exista dovezi ca daca au un astfel de obicei, nu trebuie sa isi faca griji" [n.r. - cu privire la riscul de a face cancer de prostata], a declarat Kathryn M. Wilson, autor principal al studiului.

Cafeaua este o sursa majora de antioxidanti, iar anumite studii au sugerat ca un consum mediu al acesteia este asociat cu beneficii de sanatate, inclusiv un risc mai mic de diabet zaharat de tip 2.

 

Sursa: sexgen.ro

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.