O formă nouă de gonoree netratabilă sperie lumea medicală.

O formă nouă de gonoree netratabilă sperie lumea medicală.

Resurse Sanatate
7 Iunie 2012, 18:04
1629 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

bacterie, gonoree
  
Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) îndeamnă guvernele şi medicii să-şi mărească atenţia asupra unei tulpini de gonoree care este rezistentă la medicamente.

Tulpina "super-bacteriei" care se transmite sexual este rezistentă la antibioticele pe baza cephalosporinei, medicament care este folosit ca ultimă resursă inpotriva gonoreei. Anul trecut oamenii de ştiinţă au raportat descoperirea respective tulpini de gonoree în anul 2008, în Japonia.

Acum, OMS, a raportat că tulpina bacteriei rezistente la medicamente a apărut in mai multe ţări inclusiv, Austria, Franţa, Norvegia, Suedia si Marea Britanie. Dacă medicii nu vor trata bolnavii în stadiile incipiente ale bolii, milioane de oameni nu vor mai putea fi trataţi.

Doctorul Manjula Lusti-Narasimhan, cercetător la departamentul de Boli cu Transmitere Sexuala a OMS, a declarat că: "Organismul uman a dezvoltat de-a lungul timpului rezistenţa la medicamente şi în câţiva ani vom rămâne fără nicio opţiune de tratament".

Dupa chlamzdia, gonoreea este cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală infectând mai mult de 106 milioane de oameni în fiecare an. În Statele Unite mai mult de 700000 de oameni este estimat că se infectează anual cu gonoreea din care mai puţin de jumătate din cazuri sunt raportate.

Lusti-Narasimhan avertizează în raportul său pentru OMS că fără o supraveghere adecvată răspândirea tulpinii va scăpa de sub control şi că este necesară dezvoltarea cercetărilor în domeniul agenţilor antimicrobieni.

Netratarea infecţiilor bacteriene poate genera infecţii ale uretrei, colului uterin, rectului, inferilitatea atât la barbaţi cât şi la femei, o semnificativă mărire a ricului de infectare cu virusul HIV, avort spontan, stagnarea sarcinii, naştere prematură, infecţii oculare severe, chiar orbire, care se intâlnesc în proporţie de 30%-50% dintre nou născuţi din mame netratate de gonoree.

Deja bacteria a dezvoltat imunitate la cele mai comune antibiotice cum ar fi: penicilina, tetraciclina sau chinolonelor determinată de tratamentele anterioare neadecvate. O altă explicaţie pentru creşterea rezistenţei bacteriei ar fi antibioticele slabe care se comercializează pe piaţa neagră din Asia.

Bacteria este remarcabil de adaptabilă şi dezvoltă mutaţii rapid. De asemenea are tendinţa de a transmite genetic rezistenţa la tratamentele anterioare.

Pentru prevenirea împrăştierii bolii este nevoie de o mai bună educaţie sexulă împreună cu monitorizarea cazurilor şi găsirea unui nou tratament. "Nu vom reuşi să scăpăm definitiv de această boală dar măcar vom putea limita răspândirea ei" a mai adăugat doctorul Lusti-Narasimhan.

Sursa: jurnalul.ro

FAIR USE NOTICE: 
The information above may contain copyrighted material which has not always been specifically authorised by the copyright owner. Such material is made available for educational purposes to advance the understanding of scientific, ethical, legal and social issues. It is believed that this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material. This material is distributed without profit via the subscription to the daily digest

 

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.