Masturbarea este sanatoasa pentru prostata

Masturbarea este sanatoasa pentru prostata

Resurse Sanatate
17 Ianuarie 2012, 18:14
3163 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Stiai ca barbatii care se masturbeaza mai frecvent au mai putine riscuri sa dezvolte cancer de prostata?

Masturbarea este sanatoasa pentru prostata

 

Masturbarea reduce riscurile pentru cancerul de prostata

Barbatii de 20 de ani care ejaculeaza mai mult de cinci ori pe saptamana, sunt mai putin susceptibili sa dezvolte cancer de prostata, arata un studiu efectuat in Australia. Studiul s-a axat pe ejacularea in urma masturbarii, avand in vedere ca prin sex barbatii pot lua diverse infectii care cresc si mai mult posibilitatea cancerului de prostata.

Studiul a fost realizat de catre Graham Giles, de la organizatia de Cancer Council of Victoria. Oamenii de stiinta au studiat obiceiurile sexuale a 1079 de persoane cu cancer de prostata. Rezultatele lor au fost comparate cu rezultatele a 1259 de barbati sanatosi.

Echipa a ajuns la concluzia ca, in masura in care ejaculeaza mai mult barbatii cu varste intre 20 si 50 de ani, cu atat sunt mai putin susceptibili sa dezvolte cancer de prostata.

Giles subliniaza faptul ca efectul protector este mai mare pentru cei care se masturbeaza cel mai frecvent cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani.

Masturbarea reduce riscurile pentru cancerul de prostata

Ejacularea de material seminal reduce cu siguranta probabilitatea cancerului de prostata

 

In studiile anterioare, oamenii de stiinta au descoperit ca substantele cancerigene incep sa se dezvolte in prostata, atunci cand un barbat nu ejaculeaza destul de frecvent.

Masturbarea nu este o asigurare ca esti in siguranta fata de cancerul de prostata, cu toate acestea, ejacularea de material seminal reduce cu siguranta probabilitatea bolii.

Care este legatura intre masturbare si cancerul de prostata?

Si ce are de-a face prostata cu ejacularea in sine? Prostata secreta un fluid, alaturi de spermatozoizi, care ii impiedica sa se lipeasca unul de altul si care activeaza sperma. Fluidul contine concentratii mari de zinc, fructoza, acid citric si potasiu.

Graham Giles a declarat: "Este o ipoteza de stagnare prostatica. Cu cat eliberezi mai des conductele, cu atat ramane mai putin lichid care sa dauneze celulelor din jur."

 

Sursa: sexgen.ro

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.