Invenţia care ar putea revoluţiona medicina. Injecţii fără ac şi fără durere

Invenţia care ar putea revoluţiona medicina. Injecţii fără ac şi fără durere

Resurse Sanatate
14 Septembrie 2012, 16:19
1638 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

Invenţia care ar putea revoluţiona medicina. Injecţii fără ac şi fără durere

 

Invenţia care ar putea revoluţiona medicina. Injecţii fără ac şi fără durere
Foto: tradekorea.com
Cercetătorii sud-coreeni au descoperit o metodă pentru a injecta medicamente prin piele, fără durere şi fără ace, cu ajutorul unui dispozitic cu laser. Studiul, publicat în jurnalul Optical Letter, al Optical Society este o premieră mondială, informează The Examiner.

Marea majoritate a oamenilor din lume au o reticenţă de diferite grade faţă de injecţii. Pornind de la frica de durere şi discomfortul în prezenţa acelor, până la fobii în tot sensul cuvântului, care împiedică pe cei bolnavi să urmeze tratamentul necesar.

Oamenii de ştiinţă sud-coreeni propun o soluţie care ar putea înlătura majoritatea defectelor injecţiilor. Conform acestora, un sistem bazat pe tehnologia laser ar "împuşca" jeturi microscopice de ser (medicamente, vaccinuri, etc) sub piele, iar tot ce ar simţi pacientul ar fi doar aerul care îi atinge corpul.

Laserul folosit este acelaşi tip de laser folosit de dermatologi pentru procedurile la nivelul feţei. Acesta propagă medicamentele printr-un jet precis sub piele, folosind presiune doar un pic mai mare decât rezistenţa de la nivelul pielii pacientului penetrând, astfel, în ţesuturile din epidermă.

Pe lângă marele avantaj de a fi o procedură nedureroasă, acest sistem de livrare a medicamentelor ar avea efecte importante în ceea ce priveşte vaccinările. Epiderma are proprietăţi imunologice unice, vaccinurile fiind mult mai eficiente în acest ţesut decât în straturile subcutanee sau intramusculare.

Laserul va fi combinat cu un mic adaptor, care conţine medicamentul ce va fi injectat, în formă lichidă, plus o incintă cu apă, care va acţiona ca "lichid conducător". Apa va fi despărţită de celălalt lichid printr-o membrană flexibilă.

Fiecare puls de laser va dura 240 de miimi de miimi de secundă şi va genera o bulă de vapori în lichidul conductor. Bula creată va exercita presiune elastică asupra membranei, care va forţa lichidul medicamentos să fie evacuat printr-o duză microscopică, cu diametrul de 150 de microni, un pic mai mare decât un fir de păr uman.

 

Sursa: Antena3

http://www.antena3.ro/stiinta/inventia-care-ar-putea-revolutiona-medicina-injectii-fara-ac-si-fara-durere-184018.html

FAIR USE NOTICE: 
The information above may contain copyrighted material which has not always been specifically authorised by the copyright owner. Such material is made available for educational purposes to advance the understanding of scientific, ethical, legal and social issues. It is believed that this constitutes a 'fair use' of any such copyrighted material. This material is distributed without profit via the subscription to the daily digest

 

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.