Herpesul poate sta ascuns in organism chiar si fara simptome

Herpesul poate sta ascuns in organism chiar si fara simptome

Resurse Sanatate
24 Iunie 2011, 16:03
3218 persoane au vazut acest articol inaintea ta
2 utilizatori considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

Chiar si persoanele care nu prezinta simptome de herpes genital pot avea forme active ale virusului ce poate fi transmis partenerilor sexuali, conform unui nou studiu.

Virusul herpes simplex (HSV) este un virus care se manifestă sub două forme, ambele însoţite de umflături apoase, dureroase pe piele sau membrane mucoase (precum gură sau buze) sau pe organele genitale. Această boală este contagioasă, mai ales în timpul unei erupţii, fiind incurabilă cu tehnolgia actuală. Infecţia buzelor este cunoscută popular ca "herpes".

Dintre cele opt tipuri cunoscute de HSV, cele mai comune sunt tipul 1 (HSV-1) şi tipul 2 (HSV-2). HSV-1 este cel mai comun şi este asociat mai degrabă cu infecţiile orofaciale, de obicei buzele. Acest tip de infecţie se răspândeşte mai uşor datorită localizării sale foarte expuse. Este în general considerat (deşi nu ar trebui) ca o infecţie mai puţin serioasă.

HSV-2 este asociat cu infecţiile organelor genitale, cu toate că ambele tipuri pot să afecteze cele două zone. Infecţia cu HSV-2 este de o importanţă deosebită din cauza naturii asimptomatice a infecţiei şi posibilitatea de transmitere chiar şi prin intermediul unor indivizi care nu prezintă niciun fel de simptome.

Herpesul nu se vindecă şi de aceea putem cădea psihic, afectându-ne viaţa cu partenerul.

Oamenii care sunt infectati cu virusul herpes simplex tip 2, dar nu au simptome, prezinta forme active ale virusului detectat pe tractul lor genital in medie 10% din timp.

Si cei care nu au simptome de infectie cu herpes pot avea forme active de virus pe tractul lor genital 20% din timp, a declarat cercetatorul studiului dr. Christine Johnston.

Se stie de mult timp faptul ca virusul herpes simplex tip 2 este contagios, chiar daca o persoana nu are simptome de virus, a declarat Johnston. Dar noile descoperiri arata ce procent din timp virusul este de fapt activ si infectios.

"Aceste descoperiri ne vor ajuta sa ne sfatuim pacientii care sunt diagnosticati cu virusul herpes simplex tip 2 cu privire la riscurile de transmiterea acestuia altor persoane, care este adesea o preocupare cheie pentru persoanele infectate.", a adaugat Johnston pentru MyHealthNewsDaily.

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.