Exista vreo diferenta intre orgasm si ejaculare?

Exista vreo diferenta intre orgasm si ejaculare?

Resurse Sanatate
11 Ianuarie 2012, 19:11
2881 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

Sa incepem prin a discuta despre perioada refractara a penisului...

Inventata de cercetatorii sexuali Masters si Johnson, perioada refractara este un termen folosit pentru a descrie timpul de dupa un orgasm, atunci cand cineva este incapabil sa reactioneze la stimularea sexuala.

La barbati, perioada refractara este evidentiata prin incapacitatea de a avea erectie imediat dupa ejaculare. Mai recent, aceasta perioada la barbati a fost divizata la randul ei, intr-o "perioada refractara absoluta" si o perioada de timp urmatoare cand erectia poate fi obtinuta prin stimulare diferita sau mai mare decat stimularea originala.

Barbatii sunt creaturi enigmatice. Afla mai multe despre orgasmul masculin!

Exista vreo diferenta intre orgasm si ejaculare?

Este posibil ca barbatii sa faca sex toata noaptea fara sa aiba nevoie de jumatate de ora de pauza dupa fiecare orgasm? Simplu spus: DA! Dar! Asta pentru ca unii barbati se antreneaza sa aiba orgasm fara sa ejaculeze. Insa este destul de greu si unii barbati nu vor fi niciodata in stare sa o faca.

Un orgasm este o contractie musculara involuntara, o reactie reflex, in timp ce ejacularea presupune eliberarea de sperma. Deci, cum poate un barbat sa reziste pentru ore intregi de sex?

Prin exercitii de masturbare, desigur. Barbatii se pot masturba pana ajung in punctul culminant, dupa care sa se opreasc fara a ejacula, pana dispare senzatia respectiva. Dupa ce fac asta o vreme barbatii pot experimenta orgasmul fara sa termine, pastrand erectii ferme timp mai indelungat si fara a mai experimenta perioada refractara a miraculosului organ masculin.

 

Sursa compilatiei: sexgen.ro

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.