De ce sexul anal cauzeaza hemoroizi?

De ce sexul anal cauzeaza hemoroizi?

Resurse Sanatate
11 Ianuarie 2012, 18:32
3717 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

Sistemul de tesuturi, oase si cartilaje ce permite functionarea

tractului digestiv este extrem de complicat.

Canalele anorectale sunt tinute impreuna de tendoane si muschi. Partea inferioara a canalului este inconjurata de vene, care functioneaza ca mici pernute umplute cu sange. Aceste pernute protejeaza canalul, activand functionarea muschilor sfincterului si ajuta la semnalizarea nevoiii de a excreta.

Cand muschii sfincterului sunt expusi unui "efort mare", venele din interiorul pernutelor se umfla pentru protectie. De obicei, acestea revin la normal. Hemoroizii interiori sunt o consecinta a intinderii extreme a venelor pernute care nu revin la normal.

Prea mult efort si iritatia anusului sunt doua cauze principale pentru dezvoltarea hemoroizilor. Acestia, cat si alte leziuni ale rectului pot sa apara si ca o consecinta a sexului anal, practicat in mod gresit.

Nici o cercetare nu a aratat ca actul sexual anal poate deteriora permanent rectul sau poate provoca hemoroizi daca este practicat corect. Dar oamenii nu isi acorda de obicei suficient timp pentru a se educa cu privire la siguranta lor.

 

 

Exista un lucru mai important decat orice altceva daca vrei sa faci sex anal placut si in conditii de siguranta

Lubrifiantul este important, protectia, adica prezervativul, este esential. Dar lucrul numarul unu de care ai nevoie daca vrei sa te bucuri de sexul anal este dorinta. Trebuie sa vrei sa faci sex anal si sa fii incantat(a) sa inveti despre el inainte sa-l faci.

Poti avea indoieli sau anumite griji. Nu exista nici o modalitate de a te lamuri pana cand nu incerci. Dar daca nu vrei cu adevarat sa incerci, daca o faci doar de dragul partenerului, va fi mult mai greu sa te bucuri si sa faci sex anal in conditii de siguranta.

Si asta deoarece sexul anal necesita sa te relaxezi cu adevarat si sa-ti asculti corpul. Daca nu esti motivat sa faci aceste lucruri (dorinta este o motivatie puternica), ar trebui sa te gandesti sa mai astepti sau sa faci pur si simplu altceva.

 

 

Sursa: sexgen.ro

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.