De ce au barbatii erectie in timpul somnului?

De ce au barbatii erectie in timpul somnului?

Resurse Sanatate
9 August 2011, 11:06
9521 persoane au vazut acest articol inaintea ta
Un utilizator considera articolul interesant, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 

De ce au barbatii erectie in timpul somnului?


Se intampla barbatilor adulti. Se intampla baieteilor. Chiar si copiilor. Erectiile nocturne ale penisului sunt o trasatura universal umana a barbatilor.

De ce au barbatii erectie in timpul somnului?

De fapt, aceste erectii incep sa apara inca din uter. Si nu e vorba doar de erectiile de dimineata, dar si de cele de la ora 3 a.m.

Acest lucru ne ofera un indiciu de ce au barbatii erectie noaptea. Erectiile nocturne sunt foarte strans legate de miscarea rapida a ochilor (REM) din timpul somnului. Mecanismul exact nu a fost incat pe deplin descoperit, dar activitatea REM in timpul somnului din zona creierului numita pontine (printre altele), creste in aceste momente. Se crede ca acest lucru declanseaza mai multe evenimente, inclusiv eliberarea de oxid nitric de catre fibrele nervoase din penis. Aceste evenimente sunt mediate de hormonii androgeni, precum testosteronul.

Desi se intampla in timpul somnului REM, care este asociat cu vise, nu inseamna neaparat ca visam lucruri excintante. Pana la urma, in uter inca nu am auzit de "gentlemen's club" si altele asemenea.

Cu alte cuvinte, creierul nostru da penisului un mic antrenament pe timp de noapte, strict pentru intretinere, pentru a ne asigura ca suntem functionabili. Nimic pentru care sa-ti faci griji.

 

Sursa: sexgen.ro

;
 

Considera informatiile interesante

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Sanatate!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.