Tuberculoza


20 Februarie 2010, 08:48

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Profilaxia cu Isoniazidă reduce riscul de tuberculoză la pacienţii cu HIV
Două noi studii au demonstrat că administrarea isoniazidei reduce riscul de tuberculoză (TB) în rândul persoanelor cu HIV, chiar dacă aceştia primesc terapie antiretrovirală.

TB este cea mai severă îmbolnăvire şi o frecventă cauză de deces în rândul persoanelor cu HIV. Spre deosebire de multe alte infecţii faţă de care persoanele cu HIV sunt vulnerabile, TB poate apărea şi la valori crescute ale numărului de celule CD4.

Epidemia HIV/TB este severă în special în Africa de Sud. Cercetările efectuate în această ţară, care au inclus 910 persoane cărora li se iniţia terapia anti-HIV, au arătat că cei care au primit şi isoniazidă prezentau o rată a mortalităţii mai mică cu 53% în comparaţie cu cei care primeau doar terapie antiretrovirală.

Studii efectuate în India au demonstrat că o cură de 6 luni de profilaxie anti-TB, cu două anti-tuberculoase, respectiv isoniazidă plus etambutol, a fost tot atât de eficace în prevenirea tuberculozei ca şi administrarea profilactică doar a isoniazidei, timp de 36 de luni.

De asemenea, nu s-au remarcat nici un fel de diferenţe în ceea ce priveşte riscul pentru reacţii adverse.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.