Tratamentul anti-HIV ca profilaxie


23 Februarie 2010, 09:18

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Terapia ARV reduce riscul transmiterii HIV cu peste 90%, arata un studiu ce a inclus cupluri heterosexuale serodiscordante din Africa.

Studiul a inclus 3.381 de cupluri în care unul dintre parteneri este HIV-pozitiv, iar celălalt este HIV-negativ.

Administrarea tratamentului antiretroviral conduce la scăderea încărcăturii virale atât în sânge cât şi în fluidele sexuale, ceea ce înseamnă că o persoană infectată poate deveni mai puţin contagioasă.

În cursul acestui studiu tratamentul anti-HIV a fost iniţiat la 349 de persoane.

S-au înregistrat 151 de cazuri de transmitere HIV, dar numai unul dintre acestea a implicat o persoană care primea terapie anti-HIV, respectiv un bărbat care se afla sub tratament antiretroviral de mai puţin de trei săptămâni.

Cercetătorii au calculat aşadar, că administrarea terapiei antiretrovirale reduce riscul de transmitere cu 92%. Aceştia au remarcat că terapia antiretrovirală este mai eficace în reducerea riscului de transmitere a infecţiei HIV decât folosirea prezervativului, care reduce riscul cu doar 85 %.

Partenerii HIV-pozitivi fără tratament antiretroviral şi cu un număr de celule CD4 scăzut par să transmită mai uşor HIV.

Cuplurile aflate sub terapie antiretrovirală au menţionat mai frecvent decât celelalte, utilizarea concomitentă a prezervativului, ceea ce i-a determinat pe cercetători să încurajeze sexul protejat, chiar dacă partenerul seropozitiv se află sub tratament antiretroviral.

Nota: Chiar daca studiul a fost facut numai pe cupluri heterosexuale, rezultatele obtinute sunt interesante.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.