Tratamentul anti-HIV


20 Februarie 2010, 08:13

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Kivexa şi Truvada sunt la fel de eficace
Rezultatele finale ale unui larg studiu ACTG 5202 demonstrează că la pacienţii cu o încărcătură virală iniţială cu o valoare sub 100.000 copii/ml care au primit Kivexa (abacavir/3TC) sau Truvada (tenofovir/FTC) ca parte a tratamentului antiretroviral, supresia HIV se poate menţine în egală măsură de-a lungul celor doi ani de tratament.

Studiul a fost structurat pe patru braţe. Pacienţii au primit fie Kivexa, fie Truvada în combinaţie cu atazanavir (Reyataz) boostat cu ritonavir sau cu efavirenz (Stocrin).

După doi ani de tratament, proporţii similare de pacienţi (87-90%) din toate cele patru braţe ale studiului şi-au menţinut supresia HIV.

Studiul a indicat de asemenea că nu a existat nici o diferenţă a efectului anti-HIV între atazanavir/ritonavir comparat cu efavirenz, când acestea au fost administrate în combinaţie cu Kivexa sau Truvada.

O rată mai crescută a reacţiilor adverse semnificative s-a înregistrat în rândul pacienţilor care au primit Kivexa, probabil datorită reacţiilor de hipersensibilitate la abacavir.

Pacienţii care au primit atazanavir/ritonavir au prezentat un profil lipidic mai bun în comparaţie cu cei care au primit efavirenz.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.