Transmiterea pe cale sexuala a VHC in randul MSM, HIV Plus


28 Ianuarie 2010, 13:09

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Transmiterea pe cale sexuală a VHC in rândul MSM, HIV pozitivi este un fapt.

Cercetătorii au raportat o epidemie de infecţii cu VHC, având cale de transmitere sexuală, printre oameni infectaţi cu HIV în NY City.

Cercetatori din New York City au prezentat rezultatele muncii lor ce au condus la descoperirea unei noi epidemii de infecţii cu virusul hepatitei C (VHC) în rândul bărbaţilor-care-fac-sex-cu-alţi-bărbaţi (MSM), care au infecţia cu HIV. Aceşti autori au raportat anterior o neobişnuit de rapidă progresie a fibrozei ca urmare a VHC noi în rândul MSM care au infecţia cu HIV, iar acum extind cele prezentate anterior pe baza constatărilor lor, care să demonstrează că transmitere sexuală mai degrabă decât consumul de droguri prin injectare este principala cale de transmitere a infecţiei. Tratamentul este de mare succes în cazul în care a început devreme în cursul infecţiei, cu toate acestea, ei raport ştiri de rău augur despre progresia bolii hepatice. "Această epidemie reprezinta un nou sindrom clinic pentru infecţia cu VHC, care transformă o mare parte din cunoştinţele noastre aflate până acum: un nou grup de risc a devenit infectat printr-o cale anterior rară de transmitere, având ca rezultat o progresie fără precedent a fibrozei hepatice.", a declarat Daniel Fierer, MD, principalul investigator pe acest studiu.

Într-o analiză a datelor obţinute de la 21 pacienţii infectaţi cu VHC correlate cu cele de la marori de control neinfectaţi, s-a observat că sexul neprotejat receptiv anal şi oral au fost în mod semnificativ asociate cu cazuri noi de infecţii cu VHC. Utilizarea de droguri injectabile nici curentă şi nici înainte de înrolarea în studiu nu a fost asociată cu infecţia cu VHC. În plus, tratamentul cu interferon pegilat şi ribavirină, iniţiat în termen de 6 luni de la diagnostic, a fost finalizată în cazul a 16 pacienţi având infecţie cu VHC genotip 1; 12 dintre aceştia (75%) au obţinut răspunsul virologic susţinut (RVS), comparativ cu rata de 15-30% de RVS de aşteptat în cazul infecţiei cronice cu genotipul 1 al VHC. Cu toate acestea, o preocupare semnificativă este determinată de faptul că 30 de pacienţi au efectuat o biopsie hepatică în perioada timpurie de infectare şi 23 (77%) dintre aceştia au avut deja fibroză hepatică moderată, făcând chiar mai importantă decizia de iniţiere timpurie a tratamentului curativ pentru a preveni progresia în continuare a fibrozei hepatice.

Din cauza acestor constatări, autorii studiului recomandă screening-ul de rutină pentru infectia cu VHC acută pentru toţi pacienţii MSM cu HIV, folosind ca algoritm metode simple şi ieftine de măsurare de ALT la fiecare 3 luni şi determinarea de anticorpi VHC la fiecare 6 la 12 luni. "Schimbarea percepţia şi comportamentul de medici şi pacienţi este dificilă", a spus dr. Fierer, "Unul dintre principalele obstacole în calea detectării în fază incipientă a infecţiei este lipsa de recunoaştere de către medici şi pacienţi deopotrivă a faptului că persoanel MSM infectate cu HIV sunt expuşi riscului de infecţie cu VHC. Această lipsă de percepţie aupra problemei in cauză avut ca rezultat o lipsa a screeningului efectuat persoanelor MSM infectate cu HIV şi, prin urmare, lipsa de diagnostic şi de tratament în timp util."

Dr. Fierer crede că următorii paşi în lupta cu această epidemie sunt educarea furnizorilor de servicii din domeniul HIV, cu privire la existenţa acestei epidemii la nivel mondial, de a educa pacienţii cu risc că practica sexului neprotejat printre persoanele infectate cu HIV este un risc semnificativ pentru infecţia cu VHC, şi schimbarea recomandărilor oficiale de către autorităţile SUA naţionale, cum ar fi CDC, HIVMA, etc, de altfel cum aceasta a fost deja făcută în Europa şi, mai recent, la nivelul statului New York.

Medical News

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.