Speranta de viata si infectia HIV


25 Februarie 2010, 09:39

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Doua studii au relevat ca beneficiind de tratamentul corect si ingrijirile adecvate, multe persoane cu HIV se pot astepta sa aibe o speranta de viata normala sau aproape normala.

Cercetătorii olandezi au monitorizat rata mortalităţii la peste 4.000 de pacienţi nou-diagnosticaţi cu HIV între 1998 şi 2008.

Mortalitatea măsurată în acest interval a fost de un deces la fiecare 150 de persoane - ani de monitorizare.

Utilizând aceste date, cercetătorii au calculat speranţa de viaţă generală.

Cercetătorii au emis ipoteza că dacă o persoană a fost diagnosticată cu infecţie HIV la vârsta de 25 de ani, atunci se pot aştepta să trăiască încă 52 de ani, până la vârsta estimată de 77 de ani.

Acest calcul a dat un rezultat aproape identic cu speranţa de viaţă a unei persoane fără infecţie HIV din populaţia generală olandeză.

În cadrul unor studii separate, cercetătorii europeni au monitorizat mortalitatea la peste 80.000 de pacienţi. Această monitorizare a relevat că bărbaţii cu un număr de celule CD4 peste 500 celule/mm3 şi care nu au folosit droguri injectabile prezentau o mortalitate identică cu cea a persoanelor din aceeaşi grupă, dar HIV-negative.
O mortalitate crescută s-a înregistrat la femeile HIV-pozitive, dar cercetătorii consideră că aceasta este corelată cu factori sociali, economici şi comportamentali.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.