Riscul cardiovascular


20 Februarie 2010, 08:45

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Renunţarea la fumat scade riscul cardiovascular
Rezultatele unui larg studiu D:A:D au demonstrat că renunţarea la fumat reduce riscul de infarct miocardic la pacienţii cu HIV.

O mare parte dintre persoanele infectate cu HIV sunt fumătoare. Acest fapt îngrijorează, deoarece infecţia cu HIV în sine pare să crească riscul unor afecţiuni asociate fumatului, în special al afecţiunilor cardiovasculare.

Peste o treime din pacienţii din cadrul studiului D:A:D erau fumători iar riscul de infarct miocardic a fost estimat ca fiind de trei ori mai mare comparativ cu cel al persoanelor care nu au fumat niciodată.

Cei care au renunţat la fumat au redus acest risc crescut de infarct miocardic cu aproape o treime.

Cu toate acestea, cercetarea a relevat că cei care au renunţat la fumat tot prezentau un risc letal crescut. Cercetătorii consideră că acest fapt se datorează afectării reziduale cauzate de fumat.

Alte cercetări prezentate la conferinţă au indicat că fumatul creşte masiv riscul pentru cancer pulmonar la persoanele cu HIV.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.