Prevenirea reprezinta o prioritate in cadrul conferintei Europene privind infectia cu HIV


8 Decembrie 2009, 20:58

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Prevenirea reprezintă o prioritate în cadrul conferinţei Europene privind infecţia cu HIV


By Michael Carter, Tuesday, November 17, 2009

Prevenirea este tema majoră a celei de-a 12-a ediţii a Conferinţei Europene privind SIDA, care s-a deschis oficial la Cologne pe 11 Noiembrie. La deschiderea conferinţei de presă, Prof. Francoise Barre-Sinoussi a afirmat că prevenirea infecţiei HIV reprezintă în acest moment una dintre priorităţile cercetării de bază asupra virusului.

Continuând discuţia pe tema prevenirii, Prof. Jurgen Rockstroh de la Universitatea din Bonn, a evidenţiat că în Europa, 50% din infectările cu HIV rămân nediagnosticate.

Delegaţilor presei prezenţi la conferinţă li s-a comunicat că reducerea aceastei rate şi oferirea tratamentului şi a îngrijirilor anti-HIV, ar duce la îmbunătăţirea rezultatelor individuale şi ar ajuta la prevenirea infectărilor.

Cercetarea de bază: medicamente mai bune, prevenire mai bună
Peste 4000 de delegaţi au venit la conferinţa din Cologne pentru a învăţa despre noutăţile de pe continentul epidemiei cu virusul HIV. Tratamentul anti-HIV din prezent este foarte eficient şi doctorii sunt din ce în ce mai plini de speranţa că pacienţii din Europa au şansa să trăiască o viaţă la fel de lungă că persoanele neinfectate. Cu toate acestea, Prof. Barre-Sinoussi a comunicat reprezentantilor media că unul dintre principalele obiective ale cercetării de bază asupra virusului HIV este identificarea de noi ţinte pentru medicamentele antiretrovirale, şi la fel de multe modalităţi de eradicare a infecţiei HIV. Prof. Barre-Sinoussi a sugerat că studiile asupra aşa-numitilor „controlori de elita” - persoane seropozitive care nu prezintă nici un simptom şi au o încărcătură virală foarte mică - nu numai că ar putea îmbunătăţi tratamentul antiretroviral, dar ar putea prezenta beneficii şi în prevenire.

HIV în Europa
Importanţa diagnosticarii timpurii a fost enunţată foarte clar în timpul rezumatului Profesorului Rockstroh asupra punctelor clinice importante ale conferinţei.

Aproximativ jumătate din infecţiile HIV din Europa sunt nediagnosticate, acest număr crescând la 79% în unele ţări din Europa de Est.

Esenţial pentru controlul epidemiei de pe continent este creşterea nivelului de testare HIV, a afirmat Prof. Rockstroh. Cu toate acestea, legislaţia care incriminează transmiterea HIV şi expunerea la virus, precum şi nivelurile înalte de stigmă şi discriminare care înconjoară acest virus în unele ţări, reprezintă obstacole care impiedica persoanele să se testeze.

Alte teme cheie ale conferintei au fost de asemenea evidenţiate în timpul conferinţei de presă:

- HIV şi îmbătrânirea. A devenit din ce în ce mai clar că HIV poate cauza boli ale vârstei a treia, inclusiv boli de inimă, rinichi şi ficat. Utilizarea adecvată a terapiei antiretrovirale poate ajută la reducerea riscului unor asemenea boli, dar acest lucru este posibil numai dacă persoanele îşi cunosc statusul. Vor fi prezentate studii care marchează posibilele complicaţii ale tratamentului anti-HIV şi importanţa oferirii de îngrijiri de către o echipă multi-disciplinară de experţi.- Accesul la tratament. În jur de 80% din pacienţii diagnosticaţi în ţările mai bogate din Europa iau tratament antiretroviral, în comparaţie cu numai 5% în ţări din Europa de Est unde este situaţia cea mai gravă. Conferinţa Internaţională despre SIDA din 2010 din Viena va avea drept focus epidemia din Europa de Est, iar scena va fi pregătită la conferinţa din Cologne.- Co-infecţiile. O treime din pacienţii din Europa de Vest sunt co-infectaţi cu hepatita C, un număr care creşte la 70% în Europa de Est unde utilizarea de droguri injectabile da naştere unei epidemii. Acest lucru înseamnă că hepatita este o cauza importantă a bolii şi decesului la această populaţie şi că există o nevoie urgentă pentru terapii noi anti-HCV. În ciuda acestui lucru, există puţine studii care implică noi medicamente pentru pacienţii co-infectaţi. Va avea loc o sesiune specială în cadrul conferinţei privind posibile modalităţi de a înainta în această direcţie.- Asigurarea celor mai bune îngrijiri. Noile recomandări europene vor fi prezentate la conferinţă. Acestea vor acoperi tratamentul antiretroviral, monitorizarea medicală şi tratamentul co-infecţiilor cu hepatită.Translation by
Oana Georgescu, Asociatia SENS POZITIV

Sursa: AIDSmap.com
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.