Noul comprimat de Norvir ® (ritonavir)


4 Februarie 2010, 15:40

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Comisia Europeană a acordat aprobarea unei noi formule de comprimat medicamentului antiretroviral al companiei Abbott, Norvir ® (ritonavir), pe 25 ianuarie 2010.

Comprimatele noi de Norvir poate fi păstrate la temperatura camerei şi nu necesită refrigerare, făcându-le mai convenabile pentru unii pacienţi. Aprobarea europeană este un pas critic în eforturile companiei Abbott să urgenteze formalităţile de înregistrare pentru comprimatul Norvir în ţări din întreaga lume, inclusiv în ţările în curs de dezvoltare, acolo unde trăiesc majoritatea oamenilor infectaţi cu HIV. Atât noile comprimate Norvir cât şi Norvir-capsule gelatinoase moi conţin 100 mg de ritonavir, echivalent substanţă activă. Deşi rata de absorbţie a medicamentului in cele doua formule este diferită, nu există nici o cerinţă pentru schimbarea dozei. Comprimatul Norvir este rezultatul direct al multor ani de eforturi depuse de oamenii de ştiinţă de la Abbott care au dorit să îmbunătăţească această componentă critică a tratamentului infecţiei cu HIV, făcându-l mai convenabil pentru pacienţi. Comprimatul a fost dezvoltat folosind tehnologia patentată Meltrex Abbott ®, un proces de topire-extrudare, care îl face mult mai stabil la căldură. Este aceeaşi tehnologie folosită de Abbott pentru a dezvolta comprimatul Kaletra ® , care să combine lopinavir şi ritonavir intr-un singur comprimat. Medicamentul Norvir este utilizat în asociere cu alte medicamente antiretrovirale din clasa inhibitorilor de protează pentru tratamentul infecţiei cu HIV, ca potenţator farmacodinamic (booster).

Abbott

http://www.abbott.com/global/url/home/en_US

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.