Monica Macovei catre autoritati, legat de tratamentul ARV...


10 Iunie 2010, 10:28

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Monica Macovei catre Ministerul Sanatatii, in legatura cu situatia tratamentului anti-HIV

Doamna Europarlamentar Monica Macovei a trimis ieri, 8 Iunie, o scrisoare catre Ministrul Sanatatii, domnul Cseke Attila.

Citam din scrisoare:

---------------------------------------------------

"Domnule Ministru,

Va scriu in legatura cu situatia critica in care se afla cateva mii de persoane seropozitive in Romania din cauza lipsei medicamentelor antiretrovirale, asa cum reiese din mesajele coalitiei de organizatii neguvernamentale care reprezinta sau asigura servicii pentru persoanele care traiesc cu HIV sau sunt afectate de SIDA. Atasez acestui mesaj scrisoarea deschisa adresata de coalitie autoritatilor romane pe 15 Aprilie 2010.

Intreruperea furnizarii tratamentului antiretroviral pune in pericol viata persoanelor infectate cu HIV si duce la instalarea unei rezistente fata de tratament, rezistenta ce va impiedica pacientii sa-l reia in momentul - imprevizibil - in care statul roman va relua fluxul aprovizionarii.

Intreruperea medicatiei produce asupra pacientilor efecte contrare art. 3 din Conventia Europeana pentru protectia si drepturilor omului cu privire la dreptul de a nu fi supus torturii sau tratamentelor sau pedepselor inumane sau degradante, sau chiar a art. 2 din Conventie cu privire la dreptul la viata.

Organizatiile care s-au adresat deja autoritatilor romane au propus solutii concrete pentru rezolvarea situatiei, solutii referitoare la procedura de achizitii de medicamente necesare tratamentului antiretroviral.

Va rog sa ma informati cu privire la demersurile pe care le-ati efectuat pentru rezolvarea rapida a acestei situatii, precum si cu privire la masurile de planificare si dialogul dumneavoastra cu reprezentantii pacientilor si organizatiilor neguvernamentale active in acest domeniu.

Cu stima,

Monica Macovei"

----------------------------------------------------------------
Sursa: senspozitiv.ro

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.