Initierea tardiva a tratamentului anti-HIV


22 Februarie 2010, 07:38

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Iniţierea tardivă a tratamentului anti-HIV echivalează cu o creştere mai modestă a numărului de celule CD4
Este puţin probabil ca pacienţii cu valori iniţiale scăzute ale CD4, să aibă o reconstrucţie imunitară suficient de solidă astfel încât să fie protejaţi împotriva unor îmbolnăviri asociate infecţiei cu HIV, la un an după începerea tratamentului antiretroviral

Cercetătorii din cadrul studiului DART au studiat reconstrucţia imunitară la pacienţii cărora li s-a iniţiat tratamentul anti-HIV în Uganda şi Zimbabue. Aceştia consideră că observaţia lor subliniază importanţa iniţierii prompte a tratamentului antiretroviral.

Unul dintre obiectivele cele mai importante ale tratmentului anti-HIV îl reprezintă reconstrucţia imunitară. O valoare a numărului de celule CD4 peste 200 - 250 celule /mm3 oferă protecţie împotriva infecţiilor oportuniste ameninţătoare de viaţă, iar valori mai mari ale numărului de celule CD4 oferă condiţii de protecţie împotriva unei serii de îmbolnăviri severe asociate sau ne-asociate cu HIV.

Cercetătorii au monitorizat peste 3.000 de pacienţi care primeau terapie antiretrovirală pentru prima dată. 69% dintre ei au avut valorile CD4 peste 250 celule/mm3 la distanţă de cinci ani de la momentul iniţierii terapiei. Numai 19% au atins valori normale ale numărului de celule CD4 (peste 500 celule/mm3).

Durata medie pentru ca pacienţii să ajungă la o valoare a CD4 de 250 celule/mm3 a fost de 1,8 ani.

După un an de tratament, 10% dintre pacienţi aveau încă numărul de celule CD4 sub 100 celule/mm3, iar 38% aveau numărul de celule CD4 sub 200 celule/mm3.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.