HIV si hepatita C


25 Februarie 2010, 10:12

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Tratamentul eficace al hepatitei virale C scade riscul de deces, reduce riscul de progresie al infecţiei HIV şi riscul de deces asociat unor cauze ne-hepatice la pacienţii co-infectaţi.

Multe persoane cu HIV sunt co-infectate cu virusul hepatitic C (VHC). Afecţiunile hepatice constituie în prezent o cauză majoră de deces la aceşti pacienţi.

Tratamentul infecţiei cu VHC reduce riscul afectării hepatice. Cercetătorii spanioli au investigat dacă acest tratament aduce şi alte beneficii sănătăţii.

Astfel, au monitorizat rezultatele obţinute la 1.400 de pacienţi co-infectaţi, care au primit tratament pentru infecţia cu VHC cu interferon şi ribavirin în perioada 2000 - 2007.

Per total, la 38% dintre pacienţi răspunsul terapeutic a fost favorabil.

La aceştia s-a înregistrat o rată scăzută a afectării hepatice.

Cercetătorii au remarcat de asemenea că acest grup a prezentat un risc mai scăzut de progresie a infecţiei HIV în raport cu cei care nu au răspuns la terapia specifică hepatitei C.

În plus, grupul care a răspuns la tratamentul pentru hepatita C a prezentat de asemenea un risc scăzut şi pentru decesul din cauze neasociate unor afecţiuni hepatice.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.