HIV si cancerul


19 Februarie 2010, 10:21

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Fumatul reprezintă un factor de risc mai mare decât HIV pentru cancerul pulmonar

Fumatul este un factor de risc mult mai mare pentru cancerul pulmonar la persoanele cu HIV decât este virusul însuşi.

S-a înregistrat o rată crescută de cancer pulmonar la pacienţii cu HIV, iar cercetătorii de la Departamentul Veteranilor din Statele Unite au încercat să identifice cauza.

Aceştia au comparat rata cancerului pulmonar la persoanele cu HIV faţă de rata înregistrată la persoanele de acelaşi sex şi de aceeaşi vârstă, dar neinfectate cu HIV.

Deşi HIV în sine pare să crească riscul pentru cancerul pulmonar, această creştere a fost mică, în comparaţie cu riscul asociat fumatului.

Cel mai mare risc a fost înregistrat la cei care sunt fumători în prezent. Unul dintre cercetători a declarat pentru aidsmap.com: “Renunţarea la fumat reprezintă acum cea de-a doua prioritate la fiecare vizită a unui pacient cu HIV şi discut asta cu fiecare pacient, la fiecare vizită, din cauza riscului de cancer şi a riscului cardiovascular.”
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.