Darunavirul administrat o dată pe zi


19 Februarie 2010, 10:18

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Darunavirul administrat o dată pe zi poate fi mai benefic decât cel administrat în două prize zilnice

Administrarea unei doze unice pe zi de darunavir (Prezista) boostat cu ritonavir este la fel de eficientă ca administrarea de două ori pe zi, care este în prezent aprobată, ambele în combinaţii HAART.

Studiul prezentat la conferinţă a fost efectuat pe pacienţi experimentaţi. Aceştia au fost randomizaţi pentru a lua fie 800mg de darunavir boostat cu 100mg de ritonavir o dată pe zi, fie doza aprobată de 600mg/100mg administrată de două ori pe zi. Celelalte medicamente din schema anti-HIV au fost selectate pentru fiecare pacient individual.

După 48 de săptămâni de tratament, 72% dintre pacienţii care au primit doza unică zilnică aveau încărcătura virală nedetectabilă faţă de 70% dintre cei care luau doza administrată de două ori pe zi. Aceste date vin să sprijine faptul că doza unică zilnică nu este inferioară.

Creşterile numărului de celule CD4 au fost comparabile între cele două braţe ale studiului.

Doza unică zilnică pare să producă mai puţine reacţii adverse.
Creşterile valorilor pentru lipide au fost mai mici la cei care au primit medicamentul o dată pe zi. De asemenea, pacienţii din acest braţ au prezentat un risc mai scăzut de a suferi vreo reacţie adversă serioasă (efect secundar) sau creşteri ale enzimelor hepatice.
;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.