Gay as Christmas

Andrei Andrei


26 Decembrie 2009, 11:48

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Gay as Christmas

Nu-mi vine sa zic vorbe despre copilasul de tip Bambi, Isus bucalat, lins si incalzit de cateva animale intr-un staul, cu cateva mii de ani in urma. Recunosc ca nu ma omor deloc dupa copii proaspat livrati pe lume: sint galagiosi, agitati, urla si nu stii de ce, sint previzibili in imprevizibilul lor. In fine, pot fi (si) fermecatori uneori, in ciuda a tot ce am zis. N-am deloc stare sa vorbesc despre acest Isus copil ori despre imaculata conceptie sau despre fecioare materne si magi. N-are rost si pentru ca toate astea au putina sau de loc legatura cu zilele de Craciun azi, din ce in ce mai “gay”: shopping, shopping, shopping; glamour; o multime de decoratii pink, imagini cu o diva trans in bradul instalat la Casa Alba.
Craciunul meu nu e despre viata de apoi:
E depre Dumnezeu si mine, acum.
E despre Dumnezeu si cei ca mine, astazi.
E despre nevoia si datoria de a-ti pastra pacea emotionala si cea psihologiceasca in ciuda a tot ce nu ni se intampla bine.
E despre nevoia si datoria de a incerca sa ne gandim la cei care sint aproape depresivi pentru ca se simt singuri si nu stiu ce sa faca intre 25 Decembrie si 1 Ianuarie.
E despre Dumnezeu caruia ii pasa de toti si fiecare dintre noi: acesta e Isus pentru mine. De ce nu ne-am bucura?


Florin Buhuceanu


;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Religie!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.