Despre Dumnezeu - In citate!


24 Decembrie 2009, 01:18

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
“Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in EL, dar daca exista si nu crezi,atunci ai pierdut totul”
–citat din: Blaise Pascal (1623-1662), Matematician francez, fizician si teolog.

„Omul nu există decât dacă există Dumnezeu şi nemurirea.”
- citat din: Dostoievski

„Infinitul există. E-acolo. Dacă infinitul n-are avea eul său, eul ar fi hotarul său; n-ar mai fi infinit: cu alte cuvinte, n-ar mai exista. El însă există. Deci are eul său. Acest eu al infinitului e Dumnezeu.”
- citat: Victor Hugo în Mizerabilii

„Voi faceţi ceva şi mai rău decât să condamnaţi, pur şi simplu căutaţi să vătămaţi ceea ce nu alegeţi. Încercaţi să-l distrugeţi. Dacă există o persoană, un loc sau un lucru cu care nu sunteţi de acord, îl atacaţi. Dacă există o religie care nu este conformă cu a voastră, o consideraţi greşită. Dacă există un gând care-l contrazice pe al vostru, îl ridiculizaţi. Dacă există o idee diferită de a voastră, o respingeţi. Aici greşiţi voi, deoarece creaţi numai o jumătate dintr-un univers. Şi nu puteţi nici măcar să înţelegeţi jumătatea voastră, atunci când o respingeţi, din pornire, pe cealaltă.”
- citat din: Neale Donald Walsch în Conversaţii cu Dumnezeu, volumul I

„Dacă nu îl vezi pe Dumnezeu, aceasta nu înseamnă că El nu există. S-ar putea să însemne că tu eşti orb. Orbirea nu e o calitate. Este numai absenţa luminii. Astfel, ateismul este absenţa cunoaşterii adevărului. Vei bâjbâi, dacă nu-L cunoşti pe Dumnezeu.”

- citat din: Richard Wurmbrand în Îmbătat de dragoste (1992)

„Când iubirea există, depinde de tine dacă poţi să o primeşti sau nu. Numai când nu există iubire poate celălalt să o dea sau să o reţină de la tine. Cu iubirea, cu compasiunea, nu există diviziune între divin şi non-divin. Iubirea este divină. Dumnezeu este iubire.”
- citat din: Osho în Revoluţia interioară

„Dacă spui că Dumnezeu nu există, ai putea spune oare nu exist?”
- citat din Richard Wurmbrand

”Dacă nu există Dumnezeu, atunci omul este cel mai jalnic capriciu al naturii.”
- citat din Kazimierz Matan

„Nu mi-e frica de Dumnezeu, ci de absenta lui Dumnezeu”, „Important nu e sa-L gasesti pe Dumnezu, chiar crezand in EL, ci sa-l cauti. In clipa in care iti spui ca L-ai gasit, de fapt L-ai pierdut pentru totdeauana.”
– citat din Octavian Paller

(Va urma..)

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Religie!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.