Ce spune si ce nu spune Biblia despre homosexualitate?

Andrei Andrei


27 Noiembrie 2009, 03:31

fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acest articol?

;
 
Cel mai frumos cuvant din Evanghelia lui Isus Cristos este „oricine”. Toate promisiunile lui Dumnezeu au fost menite pentru fiecare dintre noi. Acest fapt ii include pe gay şi pe lesbiene. Cat de tragic este faptul că Biserica Crestina a exclus şi persecutat persoanele homosexuale!

Suntem cu totii creati cu necesitatea puternica de a avea relatii personale. Calitatea vietii noastre depinde de dragostea pe care o impartasim altora, familie sau prieteni, parteneri sau apropiati. Totuşi, gayi şi lesbienele intampina atitudini ostile in societate si adesea sunt privati de relatii armonioase. Isus Cristos ne cheama sa gasim sensul ultim al vietilor noastre prin relatii personale cu Creatorul nostru. Aceasta importanta uniune spirituala poate aduce alinare si intari toate relatiile noastre.
Don Eastman, teolog

Acea homosexualitate pe care aparent o condamna Noul Testament este pederastia raspandita în cultura greco-romana; aceasta atitudine fata de activitatile sexuale implicand adolescenti, la fel ca si limbajul folosit pentru a o renega, sunt imprumutate din cultura iudaica.
Robin Scroggs, Profesor de Teologie Biblică

Nimeni nu poate afirma cu o convingere absoluta că cele doua noţiuni cheie din prima Epistola catre Corinteni 6:9 au fost menite sa faca o referinta directa la homosexualitatea masculina.
Victor Paul Furnish, Profesor de Noul Testament

O lectură atentă a opiniei apostolului Pavel vizand homosexualitatea din primul capitol al Epistolei către Romani nu susţine interpretarea comuna de astazi a acestui pasaj. Pavel nu neaga existenţa impartirii lucrurilor in curate (pure, din punct de vedere ritual) şi necurate (impure, din punct de vedere ritual). In acelaşi timp, el se abţine de a identifica impuritatea fizică cu pacatul, ca şi de la a cere non-evreilor repectarea acestor reguli rituale si ceremoniale evreiesti.
William Countryman, Profesor de Noul Testament

Cuvantul ebraic „toevah”, tradus ca „scarbos”, „abominabil”, in realitate nu inseamna ceva ce este rau in esenta sa, precum violul sau talharia (mentionate de altfel ca atare in Levitic) . Mai degraba este inteles ca ceva necurat in sens ceremonial si ritual, ca de exemplu consumarea carnii de porc sau contactele sexuale din perioada menstruatiei, si una şi alta fiind interzise distinct.
John Boswell, Profesor de istorie

;
 

Apreciez sfatul

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Religie!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.