salut... trec printr-o perioada ciudata.nu stiu exact de ce...sunt foarte confuz,iar chestia asta imi da un feeling ...

Sfatul Psihologului
29 Ianuarie 2010, 00:07
1236 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
salut... trec printr-o perioada ciudata.nu stiu exact de ce...sunt foarte confuz,iar chestia asta imi da un feeling foarte stupid.cred ca toata chestia a inceput de la ultima mea relatie.am fost cu un tip,pe care l-am placut f mult,dar care doar ma folosit sa isi inceapa viata sexuala,dupa care s-a facut ca nu ma cunoaste.partea cea mai rea e ca in timpul cat am stat cu el am ajuns sa simt ceva pentru el,iar dupa ce ne-am despartit,am fost complet debusolat.am incercat sa intru in noul an optimist,vesel,plin de sperante. doar ca sperantele mele nu prea cred ca mai au temei...ma chinui de ceva vreme sa imi gasesc pe cineva...si nu reusesc...mai rau e ca retraiesc amintirile si lucru asta ma descurajeaza si demoralizeaza. sunt intr-un moment in care nu vreau sa mai aud de nimeni si de nimic.nu am incredere in nimeni,uneori nici in mine.vreau sa trec peste dar nu reusesc,simt nevoie de putina afectiune,din partea cuiva,si nu gasesc pe nimeni dispus sa imi ofere.ce ar trebui sa fac?
Salut!

Nu te ingrijora, ceea ce traiesti si simti in aceasta perioada (de dupa despartire) este ceva natural si normal.
Ce ai descris mai sus reprezinta "perioada de jelire" si apare in mod natural atunci cand suferim o pierdere. Procesul asociat, " travaliul de doliu" - asa cum il numesc specialistii, reprezinta un proces complex si dureros, caracterizat prin starile si sentimentele amintite de tine. Nu te descuraja si mai ales nu-ti pierde increderea in tine! Traieste aceasta perioada de tristete cu demnitate si lucrurile vor reveni la normal.  
Sfatul meu este sa nu te izolezi. Ar fi benefic pentru tine sa fi inconjurat de prieteni, carora le poti impartasi trairile tale si de la care poti primi atentia si afectiunea de care ai nevoie.

Succes!
Total Consilier

Incurajarile venite prin prisma impartasirii experientelor traite de voi sunt bine venite, insa va rog nu incurajati consumul de medicamente psihotrope. Aceste medicamente sunt recomandate de un medic specialist si se administreaza sub supraveghere medicala pe o perioada determinata pentru a prevenii instalarea dependentei.

Legat de o astfel de situatie (cum este cea descrisa mai sus), daca simptomele persista pe o perioada indelungata de timp si simti ca nimic nu se imbunatateste, atunci ar fi bine sa apelezi la un ajutor de specialitate, de preferinta un psihoterapeut.

multumesc,
Total Consilier
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.