Mă simt foarte singur. Numai o persoană apropiată ştie de mine. Aş vrea să pot avea un ...

Sfatul Psihologului
14 Decembrie 2010, 19:42
1251 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Un utilizator considera util, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Mă simt foarte singur. Numai o persoană apropiată ştie de mine. Aş vrea să pot avea un iubit, dar îmi e teamă că asta se va întâmpla peste foarte mult timp. Am suferit de depresie o perioadă îndelungată de timp şi mi-e teamă să nu am o recidivă. Din păcate, nu sunt foarte sociabil, iar colegii şi prietenii nu mă cunosc îndeajuns. Ce aş putea face?

Salut!


Situatia in care esti nu este usoara. Exista posibilitatea ca izolarea ta sa aiba legatura cu orientarea ta sexuala, Mai ales ca ai precizat ca amicii si prietenii tai nu stiu nimic despre asta.
Sigur ca ei nu te cunosc asa cum esti, pentru ca orientarea sexuala este o componenta a personalitati tale pe care daca o ascunzi se produc modificari si in latura ta relationala. Este bine totusi ca exista cineva care stie despre tine si poti impartasi cu ea gandurile, starile si sentimentele tale. Asta iti va scade starea de anxietate si starile depresive. Daca simti ca depresia se adanceste mergi si consulta un specialist. Sedintele de consiliere te vor ajuta sa treci prin acest proces si poti incepe sa te pregatesti pentru un eventual coming out. Toate astea vor creste increderea in tine si iti vor da puterea sa treci prin situatia dificila in care te afli.

Succes,

TotalConsilier
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.