Chiar as avea nevoie de un sfat! Sunt nou in aceasta comunitate, sunt gay si as vrea ...

Sfatul Psihologului
6 Februarie 2010, 21:39
1201 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Chiar as avea nevoie de un sfat! Sunt nou in aceasta comunitate, sunt gay si as vrea sa pot avea si eu o relatie cu cineva, dar parca ceva imi sta in cale. As vrea sa ma pot exterioriza mai mult, sa ma pot intalni cu persoane de genul meu, dar cand vine vorba despre asta, park imi spun k nu sunt tocmai pregatit. Nu stiu ce sa fac si cum sa actionez pentru a fi si a ma simti si eu in largul meu. Sper k ma puteti ajuta!
Salut!

Ceea ce tu descrii pare a fi o etapa a procesului de coming out. CO reprezinta un proces complex, in care au loc transformari cognitive si afective - care creeaza aceste stari de nesiguranata (descrise de tine);  este o experienta individuala, personala, intinsa pe tot parcursul vietii. Este un proces care te va ajuta sa te autodefinesti ca persona, sa fii tu insuti si care iti va asigura o stare psihica buna si o bunastare personala.
O parte a procesului de CO este reprezentata de CO interior - etapa de recunoastere si acceptare a propriei orientari sexuale. Asta inseamna nu numai sa-ti recunosti propria sexualitate ci sa te simti confortabil in legatura cu ea, lucru ce-ti va mentine o stare psihica buna si o crestere a increderii in sine. Este necesar sa stii bine cine esti ca persoana, inainte de a incepe procesul de CO exterior.
Acorda-ti timp si rabdare si treci la urmatorul pas numai in momentul in care vei simti ca esti pregatit. Nu ezita sa apelezi la ajutor de specialitate, in caz de nevoie.

TotalConsilier
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.