Buna ziua As avea o mica curiozitate...cat tine dargostea adevarata dupa ultimele studii de specialitate facute.Mai exact ...

Sfatul Psihologului
10 Mai 2010, 00:27
1068 persoane au vazut intrebarea inaintea ta
Fii primul utilizator care considera util acest sfat, Ce parere ai despre acest sfat?

;
 
Buna ziua As avea o mica curiozitate...cat tine dargostea adevarata dupa ultimele studii de specialitate facute.Mai exact stiam ca dragostea este ca un drog(la propiu) si exact ca si in cazul cafele baute in fiecare dimineata al carui efect se resimte din ce in ce mai putin,la fel si dragostea se pierde in timp As dori un mic update pe tema aceasta va rog. Cu stima,Andrei din Iasi
Salut, Andrei!

Incep prin a-ti pune o intrebare: Ce numesti tu dragoste adevarata? Te referi la a fi indragostit sau la a iubi pe cineva?
Pentru ca este o diferenta. In primul rand  a te indragosti de cineva nu reprezinta o alegere, reprezinta un act afectiv involuntar care vine si pleaca influentat de anumiti factori;  a iubi pe cineva reprezinta o alegere, asadar este un proces constient care creste progresiv si in care sunt implicate procesele cognitive (pe langa cele afective) cum ar fi: vointa ghidata de inteligenta. Iubirea inseamna responsabilitate, angajament si asumare.  Iubirea trebuie crescuta si ingrijita. Atunci cand incepi acest proces (care nu se reduce doar la relatia de cuplu), el poate dura intreaga viata, deci nu.l poti reduce la o anumita perioada de timp.

TotalConsilier
;
 

Considera sfatul super util

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii !


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.