Povestea anului 2012

tudork tudork


1 Ianuarie 1970, 02:00

fii primul care participa, Ce parere ai despre acest proiect?

;
 

Povestea asta am scris-o pentru voi toti, cei care faceti aceste lucruri minunate, pentru ca, doar ca urmare a realizarilor voastre de aici, mentalitea celor din jur se va schimba in bine si vom fi acceptati asa cum vorbim, asa cum ne imbracam, asa cum iubim si asa cum suntem.

Cum toamna a venit si se numara bobocii, Programul EU SUNT! TU? o sa va povesteasca ce a facut pana in prezent in 2012.

Pe langa lucrurile bune si frumoase pe care  le faceti voi in toata tara, ne mai putem lauda cu urmatoarele:

  • Am distribuit impreuna cu colegii si voluntarii nostri de la inceputul anului 2012: 60624 prezervative si 24000 de lubrifianti in toata tara.
  • Am finalizat cea mai updatata si completa lista cu centre de testare HIV gratuite sau cu plata  in toata tara, inclusiv cu informatii specifice pentru persoanele LGBT. Lista este aici http://www.eusunttu.ro/sanatate/centre-testare .
  • Am organizat, impreuna cu prietenele si prietenii nostri trans, a doua intalnire nationala a persoanelor transgender din Romania.
  • Am organizat Conferinta nationala a voluntarilor EU SUNT! TU? la Predeal 7-9 Septembrie 2012, un eveniment mare si, de obicei, stresant:). Conferinta a fost o ocazie buna sa discutam despre realizarile noastre, despre ceea ce ne dorim pe viitor, sa ne cunoastem mai bine si sa ne distram la cel mai spectaculos White Gay Party de pana acum:)
  • mare realizare a anului a fost colaborarea cu LOREDANA, care a devenit amabasadoarea programului EU SUNT! TU? Este prima oara in Romania cand o personalitate publica ia apararea comunitatii LGBT in mod sustinut si vorbeste sincer, constructiv si pozitiv despre noi. Loredena a lansat un videoclip – Imnul comunitatii gay din Romania

    , pe care l-a cantat in cadrul marsului Gay Pride, in Bucuresti. Ea a participat la o conferinta de presa, a acordat interviuri si a dus la foarte multe articole si aparitii in presa in care se vorbeste despre comunitatea noastra. De asemenea, a venit special la Predeal ca sa ii cunoasca personal pe voluntarii LGBT din toata tara. Aveti aici poze foarte frumoase de la Gay Pride 2012: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.390319754364888.89258.193526470710885&type=3

Si acum pe orase !

CONSTANTA: Echipa de voluntari din Constanta a continuat sa organizeze niste intalniri de discutii. La una din intalniri fiecare a trebuit sa vina cu un prieten heterosexual ca sa discutam cum vad persoanele hetero problemele comunitatii noastre. O idee excelenta de la Constanta, poate o puneti in aplicare si in alte orase?

Colegul nostru din Constanta a spart recordurile de contacte cu persoane gay/bi la plaja din Mamaia si Eforie Nord, persoane carora le-a oferit prezervative, lubrifianti, informatii si dragutele lanturi militare Speak, See, Hear No Evil.

In luna august echipa de coordonatori EU SUNT! TU? din tara a facut o campanie de constientizare legata de riscul infectiei cu HIV la Eforie Nord in colaborare cu Fundatia Baylor, care a oferit testare si consiliere  gratuita chiar pe plaja de nudisti din Eforie Nord. Felicitari celor 40 de persoane care si-au facut teste HIV si ITS-uri chiar acolo si multumiri colegilor de la Baylor: http://www.eusunttu.ro/news/eu-sunt-tu-merge-la-mare

GALATI- BRAILA si soldateii: Un alt oras cu echipa  puternica. Echipa de voluntarii a dedicat luna iunie 2012 comunitatii LGBT din Galati-Braila avand urmatoarele evenimente: Concursul de arta vizuala antidiscriminare "Be Free!",  Caravana  Festivalul International de film "Serile Filmului Gay"- Cluj Napoca, Party "GLOW IN THE DARK ", "GayRomeo party" in orasul Braila.

In decembrie 2011, echipa, impreuna de alte ONG-uri, au  format o funda umana in semn de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV si in memoria victimelor acestuia.

Voluntarii de aici au vorbit cu multe persoane care se intalnesc in locuri anume despre prevenire HIV/SIDA, ceea ce se intampla, de fapt, in fiecare oras unde avem activitati.

http://www.eusunttu.ro/party/gayromeo-party

http://www.eusunttu.ro/activitate/be-free

http://www.eusunttu.ro/party/glow-in-the-dark

http://www.eusunttu.ro/activitate/ziua-internationala-a-luptei-impotriva-hiv-sida

BUZAU: aici ne bucuram sa lucram cu echipa care are cei mai multi tipi bisexuali:) Proiectul echipei din Buzau a constat in colaborarea cu o clinica particulara in care programul EU SUNT! TU? a cumparat teste HIV  si comunitatea LGBT a avut parte de aceste teste gratuit. Buzaul este unul din putinele municipii din tara unde testarea HIV nu se poate face gratuit, cel putin deocamdata. De aceea, voluntarii s-au gandit sa ofere ocazia asta tuturor celor care vor sa isi faca test HIV. In Buzau s-a mai organizat si petrecerea Dollar Party.

http://www.eusunttu.ro/party/petrecerea-dollar-party-in-buzau

IASI: Echipa din Iasi a continuat cu  succes festivalul „Zilele Curcubeului”, aplicand motto-ul lor specific: „Sa gandim global, sa actionam local”. Voluntarii din Iasi s-au suit in microbuze si au vizitat comunitati LGBT din Bacau si Suceava unde au organizat intalniri, sesiuni de testare gratuită in Iasi („Luna sănătăţii” – IA ŞI fă un test (gratuit), 1-31 mai 2012), ateliere tematice („Simboluri LGBT”, „Fii isteţ. Foloseşte prezervativul!”, „Despre proactivitate”, „Tehnici de negociere”, Iaşi – 9-10 iunie 2012). Au colaborat cu Universitatea Petre Andrei si organizatii studentesti pentru seminarii anti-discriminare.

http://www.eusunttu.ro/activitate/zilele-curcubeului-iasi-bacau-suceava-editia-a-iv-a

http://www.eusunttu.ro/activitate/zilele-curcubeului-intalnire-ia-i-bacau-2012

http://www.eusunttu.ro/activitate/iasi-zilele-curcubeului

http://www.eusunttu.ro/activitate/luna-sanatatii-ia-si-fa-un-test-gratuit

BUCURESTI. Marele succes al echipei din capitala a fost implicarea din ce in ce mai substantiala (si ca timp, si ca bani) in organizarea Paradei Gay anuale, impreuna cu prietenii nostri de la Asociatia ACCEPT. In decembrie 2011 am fost alaturi de ARAS, Tineri pentru Tineri, Crucea Rosie in lupta impotriva HIV/SIDA. Am facut prima fundita umana intr-un show de televiziune http://neatza.a1.ro/invitati/Ziua-Internationala-de-Lupta-anti-SIDA_8269.html . Am participat la un protest pentru sustinerea comunitatii LGBT din Sankt Petersburg, Rusia. 

http://www.eusunttu.ro/news/romanii-sustin-comunitatea-gay-din-rusia .

http://www.eusunttu.ro/activitate/gay-fest-2012

http://www.eusunttu.ro/activitate/regulamentul-concursului-mesaj-de-la-lady-gaga

http://www.eusunttu.ro/activitate/fii-alaturi-de-noi-de-1-decembrie-ziua-mondiala-anti-sida

SIBIU: Echipa din frumosul oras Sibiu a organizat, impreuna cu partenerii sai, prima expozitie de arta queer: Desire is WAR, la prestigiosul muzeu Brukenthal. S-au organizat (in sfarsit!) si niste petreceri in Sibiu: Petrecerea etichetelor si Back to School.

http://www.eusunttu.ro/news/expozitia-desire-is-war-de-la-muzeul-brukenthal-sibiu-in-imagini

  http://www.eusunttu.ro/party/petrecerea-etichetelor-in-sibiu

http://www.eusunttu.ro/party/back-to-scool  

TIMISOARA: Felicitari echipei din Timisoara care activeaza in propria lor organizatie, pe nume LGBTeam! Aici s-a organizat „De mana, la fel” –un concurs de fotografie digitala si, de Ziua internationala a lumanarilor aprinse, voluntarii (si de la noi, si de la alte ONG-uri partenere) au aprins lumanari plutitoare pe raul Bega, au format o funda umana si au lansat lampioane rosii in Piata Unirii.

http://www.eusunttu.ro/activitate/festivalul-comunitatilor-lgbt-din-romania

http://www.eusunttu.ro/activitate/de-mana-la-fel-concurs-foto-premiu-1000-ron

http://www.eusunttu.ro/activitate/testari-hiv

CLUJ NAPOCA. Clujenii sunt, deja, cunoscuti pentru creatia lor renumita: Festivalul Serile Filmului Gay, anul trecut la editia a VIII-a. A fost un festival complex, cu o saptamana intreaga plina de evenimente, intalniri, seminarii, petreceri si filme. Multa lume din toata tara si din alte tari, atmosfera antrenanta si sentimentul puternic ca impreuna suntem puternici si speciali. In anul 2012 in luna mai si iunie au avut loc mai multe evenimente: voluntarii au desenat mesaje grafitti pro-gay, au comemorat victimele maladiei SIDA aprinzand lumanari in Piata Unirii, au organizat o intalnire intre persoane LGBT si persoane heterosexuale. O petrecere cu tema Stonewall le-a adus aminte participantilor cum a inceput miscarea de emancipare gay in SUA.

http://www.eusunttu.ro/spectacol/serile-filmului-gay-2011-festival-international-de-film

ARAD. Aradenii au venit tare din urma anul acesta si au creat un eveniment interesant, si anume o expozitie foto cu povestea unui tanar gay care face cunostinta cu realitatile vietii in comunitatea LGBT.  Comunitatea LGBT si Echipa PSI Arad au aprins in data de 17 Mai 2012  lumanari pentru victimele HIV/SIDA si marcand in acelasi timp Ziua internationala Impotriva Homofobiei. Multumim tuturor celor care au participat la eveniment si au aprins o lumanare in memoria celor care au murit din cauza acestei crunte boli.Tot in Arad au inceput (si au continuat) intalniri regulate cu membrii comunitatii LGBT locale, unde se discuta liber despre viata sociala si de relatie, despre discriminare, despre ce se intampla in Arad, etc.

http://www.eusunttu.ro/news/si-daca-vernisaj

http://www.eusunttu.ro/news/si-daca-expozitie-foto

http://www.eusunttu.ro/news/seara-lumanarilor-aprinse-arad

 

Adresa:
, judetul ,

;
 

Cine mai vine?

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii Proiecte!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.