Studiu: copiii adoptati de cupluri gay duc o viata buna, la fel ca ceilalti

Studiu: copiii adoptati de cupluri gay duc o viata buna, la fel ca ceilalti tudork tudork

7 Martie 2013, 17:42
2139 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Am auzit foarte multe despre teama ca cei mici adoptati de cuplurile gay duc o viata mai putin buna decat ceilalti copii. Un studiu major arata lipsa de fundament a acestei temeri.

Studiul a fost realizat de Centrul pentru Cercetarea Familiei din cadrul Universitatii din Cambrige, si va fi publicat intr-un raport al Asociatiei Britanice pentru Adoptii si Asistenti Parentali. Studiul arata ca parintii gay si lesbiene raspund cel putin la fel de bine la provocarile statutului de parinte. Copiii nu au nici un dezavantaj si marea lor majoritate nu sunt persecutati la scoala. Totusi, raportul face si un avertisment: "Persecutiile si provocarile devin mult mai numeroase in liceu, fata de scoala primara; astfel ca este nevoie de un alt studiu ulterior pentru a investiga ce fel de viata au copiii cuplurilor gay in viitor".

Studiul a examinat experientele unui numar de 130 de familii adoptive, gay, lesbiene si heterosexuale, cu copii cu varste intre 4 si 8 ani. S-au urmarit calitatea relatiilor de familie, experienta parintilor si reactiile copiilor. Concluzia este ca nu exista nimic care sa dovedeasca speculatia ca tendintele masculine sau feminine ale copiilor sunt afectate sau formate de parintii gay sau lesbiene. Viata de familie si calitatea relatiilor sunt foarte similare, indiferent de orientarea sexuala a parintilor. Directorul Centrului pentru Cercetarea Familiei, profesorul Susan Golomok a declarat: "Nu imi place deloc cand oamenii presupun ca anumiti parinti, de exemplu tatii gay, nu sunt potriviti pentru a creste copii. Studiul nostru arata lipsa de fundament a acestor presupuneri." 

Barbatii gay au o probabilitate mai mica de a avea depresie, anxietate, stres si probleme de cuplu, atunci cand sunt parinti. In plus, mai ales tatii gay par sa fie foarte dedicati rolului lor de parinte.

David Jones, Ministru de Stat pentru Tara Galilor s-a pronuntat, la un moment dat, despre cuplurile gay spunand ca acestea in mod clar nu pot oferi un mediu cald si sigur pentru cresterea copiilor. Intre timp, si-a modificat pozitia si acum nu se mai opune adoptiei de catre cuplurile gay. 

Expertul guvernamental pe probleme de adoptie, Sir Martin Narey, a spus ca ar fi bine ca mai multe persoane gay, bisexuale, lesbiene si transgender sa devina mai vizibile. "I am vazut persoane LGBT care aleg adoptia ca prima optiune pentru cresterea unui copil, si sunt foarte hotarati si entuziasmati. Sper sa fie mult mai multi." 

Traducere si adaptare dupa The Independent

;
 

Apreciaza

Comentarii

  • Karma Kat Karma Kat 7 Martie 2013, 18:50 Filmul \"Shelter\" (2007) cuprinde perfect acest subiect. :D
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.