Sperante noi in lupta impotriva infectiei cu HIV

Sperante noi in lupta impotriva infectiei cu HIV tudork tudork

4 Martie 2013, 16:32
1945 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Dr. Persaud a prezentat cazul unui copil de doi ani din Mississippi care a fost diagnosticat ca fiind infectat cu HIV la nastere si a inceput sa ia tratament antiretroviral imediat. La 18 luni, copilul nu a mai luat tratament si s-a pierdut legatura cu el. La 23 de luni, copilul a fost adus din nou la clinica, si, desi intrerupsese tratamentul de 5 luni, copilul avea in continuare viremia nedectabila. Asta nu inseamna vindecare, dar dupa aplicarea ulterioara a celor mai sensibile analize disponibile in lume la ora asta, verdictul a fost ca nu mai exista rezerve latente de HIV in organismul copilului. 

Dupa cum spune Dr. Persaud, analize amanuntite confirma fara indoiala ca atat mama cat si copilul erau infectati cu HIV la momentul nasterii acestuia, iar astazi nici cel mai performant test nu mai poate detecta HIV in organismul acestuia.

Acesta este al doilea caz documentat stiintific despre o vindecare de HIV. Celalalt caz este al lui  Timothy Brown, asa numitul "pacient din Berlin.", care s-a vindecat de HIV, dupa un transplant cu celule stem de la o persoana care fusese nascuta cu o mutatie genetica avand ca urmare imunitate la infectia cu HIV. Dupa transplant, Timothy Brown a intrerupt tratamentul impotriva infectiei HIV de care suferea, fara ca aceasta sa se mai manifeste.

Noul caz devine foarte interesant pentru ca pare sa indice ca vindecarea este posibila prin cai diferite la oameni diferiti. Daca la primul pacient, este vorba de o combinatie rara de conditii, tratamente si proceduri extrem de scumpe si dureroase, acest al doilea caz pare sa fie rezultatul direct al simplei aplicari a unui tratament antiretroviral.  

Directorul fundatiei AMFAR, care ii finanteaza pe medicii care au descoperit cazul si care se ocupa de investigarea unor astfel de cazuri, a spus ca acest nou caz ne dovedeste faptul ca o vindecare de HIV poate veni in feluri neasteptate si putin studiate, si spera ca acest caz este doar primul de acest fel. 

Traducere si adaptare dupa publicatia SCIENCE DAILY.

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.