Sfarsitul si inceputul curcubeului

Sfarsitul si inceputul curcubeului tudork tudork

15 Aprilie 2013, 10:12
1788 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, 2 utilizatori si-au spus parerea!

;
 

Poate ati auzit de povestea trecerii de pietoni in culorile reprezentative pentru comunitatea LGBT, curcubeul cu sase culori, din Sydney, Australia. Guvernul statului New South Wales a luat o decizie de a inlatura pavajul colorat, folosindu-se de un raport de standarde de siguranta rutiera, ordonat de consiliul local, in ciuda protestelor primariei orasului, care a contestat, de altfel, raportul. Comunitatea LGBT a fost foarte dezamagita sa vada utilajele de asfaltat cum distrug curcubeul de la trecerea de pietoni, mai ales ca se astepta ca Ministrul pentru Drumuri si Porturi sa anunte, macar, in prealabil, aceasta decizie. 

Sfarsitul curcubeului? Nu chiar, pentru ca oamenii, cu mic cu mare, s-au mobilizat, cu vopsele si creta, si au colorat multe treceri de pietoni din oras, in culorile curcubeului. Au postat pozele pe internet, s-au intalnit, si-au facut prieteni noi si au actionat, ca sa arate autoritatilor ca nu vor sa se lipseasca de indragitul simbol al egalitatii. Astfel de treceri de pietoni au aparut si in Kenya si in Statele Unite. 

;
 

Apreciaza

Comentarii

  • cornetel cornetel 1 Mai 2013, 18:43 sigur o sa apara si in Romania...prin 2020...hai k mai avem putin...:)
  • Anonim Anonim 16 Aprilie 2013, 11:15 una-i una, alta-i alta...
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.