Sarbatoare in strada in Londra

Sarbatoare in strada in Londra tudork tudork

6 Februarie 2013, 10:15
1828 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Ieri seara, Camera Comunelor din parlamentul britanic a votat pentru dreptul cuplurilor gay de a se casatori. Au fost 400 de voturi pentru si 175 impotriva. Dupa acest vot, legea va fi discutata in comisii si apoi discutata si votata de Camera Lorzilor. Este de asteptat ca legea va suferi modificari dar se spune ca o lege trecuta de "a doua dezbatere" (ceea ce s-a intamplat ieri seara) are 95% sanse sa treaca prin tot procesul si sa fie adoptata. 

Europa occidentala face progrese din ce in ce mai mari catre un moment in care toti cetatenii sunt egali, si legea nu mai pune oprelisti in calea dreptului persoanelor LGBT de a isi trai viata asa cum isi doresc. In alegerile care se vor desfasura in Italia, se asteapta ca mai multi candidati care sunt declarati gay sa castige si sa fie alesi in parlament. 

Pentru Romania si romani ramane o intrebare esentiala. Ce model vom urma? Unde suntem tentati sa privim in aspiratiile noastre? Spre Franta, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Canada? Sau spre Rusia, Uganda, Iran, Nigeria? Sa recunoastem: daca ar fi sa trebuiasca sa alegem intre exemplul acestor tari, pe care ne-am simti mai confortabil sa il alegem? 

Fotografie preluata de pe Google Images, sursa theindependent.co.uk 

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.