Retrospectiva Media - Decembrie 2009

Retrospectiva Media - Decembrie 2009

11 Ianuarie 2010, 01:00
1205 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 
Parlamentarii din New York au respins casatoriile intre gay!

Miercuri a fost respins un proiect de lege care permitea casatoria intre persoanele de acelasi sex.

Pentru ca legea sa treaca era nevoie de 32 de voturi pentru, insa au primit 38 impotriva si 24 pentru, desi Guvernul David Paterson promisese sa il semneze, informeaza AP.

Dupa vot Paterson a criticat senatorii pentru ca, dupa ce au sustinut aceasta lege, nu au avut curajul sa voteze pentru ea.

Thomas Duane, un democrat, a declarat ca nu se astept la o asemenea tradare.

"Daca ati pune aceasta problema in fata alegatorilor, acestia o vor respinge", a declarat senatorul Ruben Diaz. "Poporul sa decida", a mai spus acesta.

Parlamentarii au vorbit despre rude sau prieteni homosexuali si despre problemele pe care le intampina. De asemenea, multi au vorbit despre victimele Holocaustului si despre rasism, spunand ca nu vor ca homosexualii sa primeasca acelasi tratament.

"Acest lucru e o pierdere pentru fiecare familie din New York", a declarat Christine Quinn, purtatoarea de cuvant a Consiliului Municipal. "Este o pierdere pentru fiecare lesbiana, homosexual, bisexual sau transsexual din New York", a continuat Christine Quinn.

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 11:26
Sursa: Ziare.com

--------------------

Discriminarea ii obliga pe seropozitivi sa munceasca la negru, pentru ca nu li se cer analize medicale


Munca la negru reprezinta, pentru multe persoane seropozitive, unica solutie de a-si asigura un trai decent. Aceasta este concluzia formulata de ONG-urile preocupate de rezolvarea problemelor bolnavilor de HIV/SIDA.

Ziua de 1 Decembrie inseamna si Ziua Mondiala anti-HIV/SIDA. Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA trage un semnal de alarma, indicand faptul ca tot mai multe persoane isi pierd locul de munca, dupa ce au fost diagnosticate seropozitiv. Reprezentantii UNOPA sustin ca cei mai multi bolnavi de aceasta maladie aleg sa lucreze “la negru”, pensiile oferite de stat, pe caz de boala, neputand asigura un trai decent. Potrivit conducerii uniunii, Romania se confrunta in continuare cu o mare problema a discriminarii. “Foarte multi pacienti, la momentul aflarii diagnosticului, isi pierd locul de munca. Patronii le lasa de inteles ca este mai bine sa plece sau ii indruma spre un alt loc de munca. De cele mai multe ori, colegii sunt cei care ii «sapa» pe cei care au contactat virusul HIV. Acesti oameni (persoanele care sufera de HIV/SIDA) trebuie sa-si castige existenta. Exista si posibilitatea pensionarii pe caz de boala, insa putine persoane vor sa recurga la acest lucru. Pensiile sunt intre 300 si 370 de lei. Pacientii isi mai pot pastra locul de munca in cazul in care diagnosticul nu este aflat. Cei mai multi aleg sa lucreze la negru, deoarece, neavand carte de munca, nu sunt nevoiti sa efectueze analizele medicale”, ne-a declarat Cristian Rosu, presedintele UNOPA.

Angajatorii refuza persoanele depistate
Liderul uniunii admite ca sunt domenii in care persoanele infectate cu virusul HIV nu au dreptul sa profeseze pentru ca ar pune in pericol sanatatea altor oameni, insa angajatorii nu tin neaparat cont de acest lucru. “Intr-adevar exista meserii interzise persoanelor seropozitive. Este vorba de domeniile care presupun contactul direct cu alti oameni, cum ar fi: igiena publica, alimentatie, deoarece persoana care lucreaza in acest domeniu intra in contact direct cu materia prima, sau personalul din gradinite. Sunt insa persoane care au fost concediate, chiar daca lucrau in domenii precum croitoria sau confectionarea de incaltaminte. Am avut un caz in care o persoana si-a pierdut serviciul, chiar daca lucra ca incasator pe o casa de marcat, intr-un supermarket”, ne-a mai povestit Rosu. Pe data de 2 decembrie, pentru a comemora Ziua Mondiala de HIV/SIDA, UNOPA lanseaza o campanie de informare asupra bolilor cu transmitere sexuala si de eliminare a discriminarii fata de persoanele seropozitive. La randul sau, Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” organizeaza, pe 3 decembrie, o expozitie cu obiecte realizate in atelierele in care lucreaza persoane seropozitive, si “o fundita umana in semn de comemorare a celor care au plecat dintre noi”.


01 - Decembrie - 2009
Sursa: gardianul.ro

--------------------


Homosexualii si transsexualii nu vor ajunge niciodata in Rai, spune un cardinal

Homosexualii si transsexualii nu vor intra nicioada in Imparatia Cerurilor, sustine un cardinal din conducerea Bisericii Romano Catolice.

"Transsexualii si homosexualii nu vor intra in Imparatia Cerului, si nu pentru ca o spun eu, ci Sfantul Petru", a declarat Cardinalul Javier Lozano Barraga, informeaza AFP.

Cardinalul a mai spus ca oamenii nu se nasc homosexuali, ci devin din diferite motive, printre care educatia sau faptul ca nu pot sa isi dezvolte propria personalitate in adolescenta.

"Poate nu e vina lor, dar faptul ca actioneaza impotriva naturii si demnitatii corpului uman este o insulta fata de Dumnezeu", a mai spus cardinalul.

Cardinalul s-a retas in urma cu putin timp din conducerea Consiliului Vaticanului.

"Homosexualitatea este, prin urmare, un pacat, dar acest lucru nu justifica nicio forma de discriminare. Numai Dumnezeu are dreptul de a judeca", a mai spus Javier Lozano Barraga.

"Pe Pamant nu putem condamna, ca fiinte umane avem toti aceleasi drepturi", a mai spus cardinalul.

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 17:06
Sursa: Ziare.com

--------------------


Sexul cu multi parteneri, noul „agent” HIV/SIDA

Tinerii care fac sex neprotejat, dar şi cei care se droghează favorizează expansiunea virusului.

România înregistrează peste 340 de cazuri noi pe an de infecţie cu HIV-SIDA. Specialiştii spun că „situaţia este sub control”, în comparaţie cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est, dar că aceasta s-ar putea deteriora dacă nu se continuă programele de prevenire, mai ales în grupurile de risc (toxicomani, prostituate, deţinuţi, oamenii străzii, dar şi adolescenţi seropozitivi).

Dacă, acum 20 de ani, infecţia s-a luat prin transfuzii şi instrumente nesterilizate, cei care o vor răspândi de acum vor fi toxicomanii şi tinerii cu mulţi parteneri.

Programele pentru toxicomani ar trebui reluate urgent

Programele destinate toxicomanilor şi cele de educaţie sexuală făcute adolescenţilor infectaţi sunt principalele măsuri care trebuie luate pentru a ţine virusul în frâu.

„Acum câţiva ani ne-am propus să controlăm acest fenomen şi să nu depăşim, anual, 500 de cazuri noi de infecţie cu HIV-SIDA. Trebuie să investim în prevenţie”, a declarat, marţi, medicul Adrian Streinu-Cercel, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/ SIDA.

• În Bulgaria, numărul de infecţii cu HIV s-a dublat (de la 49 de cazuri în 2000 au ajuns la 122 de cazuri în 2008). La fel în Cehia, Ungaria, Slovacia.

Anul acesta, în România, sute de toxicomani nu au mai primit seringi gratuite
şi suport cu metadonă din cauza reorganizării Agenţiei Naţionale Antidrog, iar guvernul nu a găsit nici până acum o soluţie.

„Ar fi important să facem să nu se piardă ceea ce am câştigat în ultimii 20 de ani şi să ţinem sub control fenomenul HIV-SIDA, inclusiv prin astfel de măsuri”, a atras atenţia medicul Adrian Streinu-Cercel. Acesta a propus, în urmă cu câteva luni, reamenajarea unei foste garnizoane şi transformarea ei în centru de ajutor pentru toxicomani, însă proiectul a fost abandonat.

• Statisticile arată că din cazurile nou înregistrate în ultimii ani, la noi, 19 au căpătat infecţia în urma utilizării de droguri injectabile. Peste 1.300 de persoane au luat însă virusul HIV prin contact heterosexual neprotejat.

„În România, principala cale de transmitere rămâne cea prin contact sexual neprotejat între heterosexuali. Peste 40% dintre tineri au avut până acum mai mult de cinci parteneri sexuali”, a precizat Cercel.

„Explozii” ale HIV în ţările sărace

Suprapunerea dintre consumul de droguri injectabile şi contactul sexual neprotejat ar putea duce la „noi explozii” ale infecţiei în ţările în curs de dezvoltare. „În multe ţări sărace se va trece de la epidemia transmisă prin consum de droguri injectabile la cea transmisă prin sex neprotejat”, estimează experţii europeni.

Contactul heterosexual reprezintă cea mai frecventă cale de transmitere şi în rândul populaţiei din vestul Europei. Excepţie fac Germania, Grecia
şi Olanda, unde populaţia homosexuală reprezintă cel mai numeros grup care transmite HIV.

LICITAŢII TÂRZII

Sincope în tratarea bolnavilor

• Un pas important pe care l-a făcut România a fost asigurarea accesului la tratament pentru majoritatea celor infectaţi. Din cei 8.857 de pacienţi aflaţi în evidenţe, 7.560 sunt în tratament.
Totuşi, anul acesta au existat sincope în asigurarea terapiei cu antiretrovirale nu doar din crizei, ci şi pentru că s-a renunţat la licitaţiile centralizate.

„Sunt unul dintre sutele de pacienţi rămaşi fără tratament. M-am împrumutat de la alţi pacienţi de medicamente, întrucât la Spitalul «Victor Babeş» de care aparţin, licitaţiile nu s-au făcut la timp”, a spus Alin, un tânăr seropozitiv.Vineri, 04 Decembrie 2009
Sursa: evz.ro

-----------------------


O lesbiana a devenit adjuncta episcopului anglican din Los Angeles

Lesbiana Mary Glasspool, in varsta de 55 de ani, a fost aleasa adjunctul episcopului anglican al diocezei din Los Angeles.

Pentru a fi confirmata in functie, Mary Glasspool mai are nevoie de un vot majoritar al diocezelor din cadrul Bisericii Anglicane, informeaza AP.

Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al celor 77 de milioane de anglicani din intreaga lume, a recunoscut ca alegerea a ridicat "semne grave de intrebare", dar a cerut credinciosilor sa fie cumpatati in reactii.

Mary Glasspool a putut fi aleasa in functia de adjunct al episcopului anglican din Los Angeles ca urmare a unei decizii de la inceputul acestui an prin care s-a hotarat in forumurile de conducere a Bisericii Anglicane ca lesbienele si homosexualii pot accede in orice pozitie a ierarhiei bisericesti.

Duminica, 06 Decembrie 2009, ora 20:58
Sursa: Ziare.com

-----------------------


In Washington au fost legalizate casatoriile homosexuale


Capitala federala americana, Washington DC, a aprobat legalizarea casatoriilor homosexuale, proiectul de lege fiind adoptat cu 11 voturi pentru si 2 impotriva.

Masura legislativa care permite cuplurilor de acelasi sex sa se casatoreasca trebuie sa fie insa aprobata si de Congresul districtului Columbia, informeaza AFP.

Proiectul este sustinut de primarul democrat Adrien Fenty insa este puternic criticat de arhiepiscopul catolic si de opozitia republicana, care solicita organizarea unui referendum.

Biserica Catolica a cerut modificarea proiectului de lege, pentru a nu fi obligata sa recunoasca uniunile homosexuale si casatoreasca cuplurile de acelasi sex.

Si in Maine, Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Vermont si Iowa au fost adoptate legi similare.

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 17:06
Sursa: Ziare.com

-----------------------


Proiect de lege privind căsătoriile între homosexuali, în Portugali
a

Guvernul socialist din Portugalia a aprobat, astăzi, un proiect de lege privind căsătoriile între homosexuali, însă fără posibilitatea de a adopta copii.

Proiectul urmează să fie dezbătut în Parlament, unde anul trecut au fost respinse două iniţiative similare.
Proiectul de lege vizează modificarea Codului Civil, astfel încât căsătoria să nu unească exclusiv persoane de sex diferit.

Ministrul Pedro Silva Pereira, a precizat că textul care va fi supus Parlamentului "nu conţine posibilitatea de adopţie din partea căsătoriilor între homosexuali".
Iniţiativa guvernamentală a determinat reacţii separate din partea principalei organizaţii de homosexuali portughezi.

Este vorba de Asociaţia Homosexualilor, Lesbienelor şi Bisexualilor, care a calificat propunerea drept "istorică" şi a subliniat că "pune capăt discriminării în ceea ce priveşte accesul la căsătorie".

17 Decembrie 2009, ora 21:01
Sursa: libertatea.ro


---------------------


Nudurile lui Stalin, expuse la Moscova

19 imagini, reproduceri de nuduri masculine ce nu au mai fost vazute niciodata de public, au fost expuse intr-o galerie din Moscova vineri, cu ocazia implinirii a 130 de ani de la nasterea lui Iosef Stalin.

Imaginile sunt toate reproduceri de nuduri masculine schitate de pictori ai secolului al 19-lea, arata The Independent.

Imaginile ofera o imagine extraordinara asupra mintii unuia dintre cele mai controversate personaje ale secolului 20.

Stalin a adnotat imaginile cu o varietate de remarci. Intr-un tablou a scris cu un creion rosu in zona genitala, in altul a tras o cruce mare albastra peste trunchiul barbatului, dar in cele mai multe el mentiona cate ceva in coltul de jos. Pe unul a semnat "Un singur prost este mai rau decat 10 dusmani".

Altele contin mesaje catre camarazii bolsevici, atat morti, cat si in viata. Unul dintre ele ii este adresat lui Karl Radek, un activist in timpul Revolutiei Ruse, care a avut numeroase dezacorduri cu Stalin, caruia ii transmite ca, daca nu ar fi fost atat de rau, ar fi fost inca in viata.

Dupa ce a avut numeroase certuri cu Stalin in anii `20, Radek a fost reprimit in partid in 1930 si a ajutat la proiectul de Constitutie al lui Stalin din 1936. A cazut in disgratie anul urmator si a fost condamnat la 10 ani de munca silnica. Istoricii cred ca in 1939 a fost executat la ordinul lui Stalin. Tonul usor agresiv sugereaza ca Stalin s-ar putea sa fi fost chinuit de unele crime comise de camarazii sai.

"Unii oameni au sugerat ca aceasta serie (n.r. - de imagini) ar putea arata ca Stalin a avut inclinatii homosexuale", a afirmat Viktor Tursatov, un jurnalist rus care a contribuit la organizarea expozitiei. "Dar mie imi sugereaza cat de singur a fost omul asta. Arata cat de solitar si izolat a fost omul asta", a continuat jurnalistul.

Unele imagini sugereaza un simt al umorul crud, dar in acelasi timp cu tente sexuale. Intr-o imagine apare un om gol stand cu spatele, cu fata la perete si cu o mana incercand sa ajunga la organele genitale. "Trebuie sa muncesti, nu sa te falesti. Este timpul pentru reeducare", scrie pe tablou.

Intr-un alt tablou, apare un barbat gol stand langa o femeie goala, iar Stalin a scris "Idiotule!!! Ai uitat complet ce sa faci".


Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 19:04
Sursa: Ziare.com

---------------------


Biserica Ortodoxa Rusa: Homosexualitatea este o optiune personala


Biserica Ortodoxa Rusa a afirmat miercuri ca, desi considera homosexualitatea ca fiind un pacat, homosexualii n-ar trebui discriminati, relateaza Associated Press.

Patriarhul Kirill a spus ca "cei care pacatuiesc" nu trebuie pedepsiti si ca Biserica se opune oricarei discriminari. Cu toate acestea, a subliniat el, uniunile dintre persoane de acelasi sex n-ar trebui considerate egale cu mariajele heterosexuale.

Opozitia fata de drepturile homosexualilor este in continuare larg raspandita in Rusia, unde homosexualitatea a fost dezincriminata abia in 1993.

Kirill, care a fost ales intaistatator al Bisericii Ortodoxe Ruse in ianuarie 2009, a fost considerat un modernizator si o figura politica avizata, dar pana in prezent nu a facut nici o declaratie majora care sa indice o schimbare a atitudinii conservatoare a Bisericii referitoare la homosexualitate si avort.

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 22:56
Sursa: AGERPRES

---------------------


Cele mai importante descoperiri stiintifice ale anului 20092009 a fost un an prolific din punct de vedere al descoperirilor si inventiilor - oamenii de stiinta continua sa uimeasca lumea, experimentand in realitate concept care, pana nu demult, erau de domeniul SF.

Desi niciuna dintre descoperirile de anul acesta nu a fost la fel de mediatizata ca acceleratorul de particule, care a starnit controverse anul trecut, ar fi nedrept sa spunem ca teleportarea, redarea vederii unei personae oarbe si vaccinul impotriva SIDA sunt mai putin importante.

Iata cateva descoperiri stiintifice de anul acesta care s-au regasit in top 50 alcatuit de revista Times .

(…)

Vaccinul anti-SIDA

La mai mult de 20 de ani de la identificarea HIV a fost creat primul vaccin impotriva SIDA. Testele realizate pe parcursul a 6 ani au aratat ca vaccinul, administrat in doua doze, are o rata de succes de 31%. Vaccinul nu este inca aprobat pentru utilizare, insa este primul pas spre crearea unuia mai eficient.Articolul integral aici: http://lnk.nu/ziare.com/14wc

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 23:09
Sursa: ziare.com

------------------------------


Prima casatorie gay din America Latina

Un cuplu de homosexuali din Argentina si-a pus pirostriile in cadrul primei casatorii gay oficiata in America Latina.

Fericitii insuratei sunt Alejandro Freyre si Jose Maria Di Bello, de 39 si, respectiv, 41 de ani, conform BBC. Ceremonia civila a avut loc in Ushuaia, provincia argentiniana Tierra del Fuego.

In Argentina, casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt interzise, insa in cazul celor doi guvernatorul a dat un decret special care le-a permis sa se casatoreasca.

Liderii romano-catolici si-au exprimat totalul dezacord in ceea ce priveste uniunea celor doi, ei impiedicand de altfel casatoria lor in trecut.

Mirii, amandoi infectati cu HIV, si-ar fi dorit sa se casatoreasca pe 1 decembrie, Ziua mondiala SIDA.

Un cap al bisericii din Rio Gallegos a calificat uniunea celor doi ca fiind "un atac adus supravietuirii speciei umane". O hotarare in ceea ce priveste casatoriile gay va fi luata anul viitor in Argentina.

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 13:22
Sursa: ziare.com


--------------------------

Disclaimer:
Eventualele greseli ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice apartin in totalitate sursei citate. Opiniile exprimate în articol apartin autorilor-sursa si nu reflectă neapărat pozitia totalgay.ro / totalg.ro sau PSI Romania.


;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.