Record de infecții cu HIV în Marea Britanie

Record de infecții cu HIV în Marea Britanie rare_ rare_

17 Decembrie 2012, 12:52
1321 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Noile cifre oferite de Agenția pentru Protecția Sănătații (HPA), care au fost publicate astăzi în Săptămâna Națională a Testării HIV chiar înaintea zilei de sâmbătă - Ziua Mondială împotriva SIDA - arată că un număr record de bărbați gay și bisexuali au fost diagnosticați cu HIV anul trecut.
Acesta a depășit numărul de diagnosticări al heterosexualilor pentru prima dată din 1999 și este cea mai mare cifră anuală de la începutul înregistrărilor.
Conform HPA, 3010 homosexuali și bisexuali au avut rezultate pozitive la testul pentru virus în 2011, iar peste o cincime din bărbații gay au fost simultan diagnosticați cu o ITS acută, cum ar fi Chlamydia sau gonoreea.
Pentru bărbații gay, aproape un sfert din infecțiile cu HIV fuseseră contactate recent, în ultimele șase luni; National SIDA Trust a declarat că o proporție „îngrijorător de mare” a infecției încă are loc.
Organizația de caritate consideră că rata mare de infecții cu transmitere sexuală (ITS) la bărbații gay contribuie la rata ridicată a transmiterii HIV. Directorul executiv al NAT, Deborah Jack a declarat: „Anul trecut am văzut cel mai mare număr de diagnosticări cu HIV în rândul bărbaților gay.”
"O lecție importantă din raportul HPA este că dacă nu se iau în serios infecțiile cu transmitere sexuală, atunci nu iei în serios nici HIVul. Cele mai multe ITS pot fi tratabile si vindecabile, dar acestea nu sunt doar niște „riscuri” ale vieții gay - acestea sunt inextricabil legate de răspândirea HIV ”.
Răspunzând raportului, Paul Ward, director executiv adjunct al Terrence Higgins Trust, a declarat: „Poate suna ciudat, dar pentru a scădea infecția cu virusul HIV avem nevoie mai întâi să vedem noile diagnosticări.”
„În prezent, se estimează că există 25.000 de persoane cu HIV nediagnosticate în această țară, o mare parte dintre ei homosexuali. Aceste infecții nediagnosticate sunt cele care conduc la epidemia din Marea Britanie, căci cei care sunt testați și se află sub tratament sunt mai puțin probabil să răspândească virusul decât cineva care nu este conștient de statutul lor în ceea ce privește virusul”.
La începutul săptămânii, GMFA și NHS au anunțat că au lansat un proces de durată până în martie 2013, care va permite bărbaților gay și bisexuali din Londra să se testeze pentru HIV fără a părăsi casa.

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.