"Propaganda homosexuala" interzisa total in orasul Balti din Moldova

webbie webbie

24 Februarie 2012, 11:43
1252 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Se pare ca starea de spirit din Rusia incepe sa se intinda si in statele invecinate. In Republica Moldova, Consiliul Municipal al orasului Balti a adoptat o hotarare care prevede "interzicerea propagandei homosexuale pe teritoriul orasului". Practic, acest act interzice cu desavarsire orice fel de actiune sau manifestatie gay in spatiul public.

Bineinteles ca la baza acestei hotarari sta Partidul Comunist sustinut puternic de Biserica Ortodoxa din Moldova care nu si-au mai incaput in sutane de incantare cand actul a fost votat cu 23 de voturi pentru din cele 35 posibile.

Mai mult, ca nu cumva sa uitam importanta religiei in problemele de stat, reprezentantii bisericii au declarat intr-un interviu preluat de Adevarul ca aceasta decizie vine cu prea mare intarziere si ca era cazul sa fie de mult adoptata. 

Episcopul de Balti, Markel (ma mir ca nu e prea fericit sau ceva) declara ca "Este cea mai crestina hotarare a actualului consiliu. Sa dea Dumnezeu ca si alti consilieri locali sa urmeze exemplul. Este o hotarare benefica ce a venit cu putina intarziere. Tot timpul minoritatile au tinut cont de parerea majoritatii, trebuie sa fim gospodari in tara noastra, sa nu ii lasam sa isi faca de cap".

Din fericire mai sunt si persoane neafectate in mod constant de vinul de parastas si care au protestat impotriva unei asemenea initiative, etichetand-o ca pe o rusine.

Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului declara ca "e imposibil sa restrictinezi un drept fundamental, dreptul la libera circulatie. Decizia n-ar trebui contestata numai de reprezentantii Guvernului, ci si de fiecare cetatean al Republicii Moldova."

Acest document va afecta, in opinia lui Ostaf imaginea intregii tari deoarece este "o rusine. Municipiul Balti va fi vazut ca o mini Germanie nazista. Este o pata neagra pentru o lunga perioada de timp pentru cei care au adoptata aceasta decizie"

Principala organizatie care sustine drepturile LGBT in Republica Moldova, GenderDoc-M isi prezinta punctul de vedere prin Artiom Zavadovschi, asistent de programe: "Aceasta hotarare nu are validitate juridica si poate fi contestata in orice instanta. Vom ataca-o la Curtea de Apel din Balti. Nici nu explica ce inseamna propaganda sau orientare netraditionala sexuala".

Reprezentantii de la Bruxelles insarcinati cu cercetarea liberalizarii regimului de vize cu UE reamintesc faptul ca una din prioritatile Republicii Moldova este adoptarea legii antidiscriminare care sta pe bancile parlamentului de mai bine de un an de la ultima sedinta in care a fost discutata.

;
 

Apreciaza

Comentarii

  • Scleptzy Scleptzy 25 Februarie 2012, 00:32 mda... ar trebui sa-si vada de sutanele lor si sa isi pastreze propriile pareri pt ei, nu sa le faca lege...
  • Anonim Anonim

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.