Primele casatorii gay in Austria

Primele casatorii gay in Austria tudork tudork

5 Ianuarie 2010, 10:01
1295 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 
Vantul schimbarii ajunge mai aproape de noi.
Ca urmare a faptului ca parlamentul Austriei a votat in Decembrie 2009 o lege care le permite cuplurilor de acelasi sex sa isi oficializeze relatia in forma unui parteneriat civil, ieri, 4 ianuarie 2010, patru cupluri au venit in fata autoritatii pentru a deveni oficial familii. Asta inseamna ca, daca unul din parteneri moare, celalalt va avea dreptul la pensie, si, de asemenea, se poate primi pensie sau alte drepturi banesti si in urma unui divort.
Cu toate acestea, aceeasi lege interzice in mod specific adoptia sau inseminarea artificiala pentru cuplurile de acelasi sex, si, spre deosebire de cuplurile heterosexuale, inregistrarea parteneriatelor se va face la o autoritate speciala, si nu la registrul uniunilor civile.
Toate cele 4 cupluri care s-au casatorit civil sunt impreuna de multa vreme, unul dintre ele avind chiar o relatie de 50 de ani.


;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.