Pasi inainte spre dreptul cuplurilor gay de a se casatori in Franta

Pasi inainte spre dreptul cuplurilor gay de a se casatori in Franta tudork tudork

4 Februarie 2013, 16:03
1855 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

La sfarsitul saptaminii trecute, camera inferioara a parlamentului francez a votat in favoarea articolului de lege care le va permite cuplurilor formate din persoane de acelasi sex sa se casatoreasca. Au fost 249 voturi pentru si 97 voturi impotriva. Saptamana aceasta se va discuta si vota si articolul care se refera la dreptul la adoptie pentru cuplurile gay.

Proportia mare de voturi pentru pare sa indice faptul ca nu vor fi probleme nici la adoptarea articolului referitor la adoptie.

Aceasta lege a dus la o controversa intensa in Franta, spre surprinderea multora, pentru ca asteptarea celor mai multi era ca nu se va isca foarte multa dezbatere publica. Cu toate acestea, opozitia Bisericii Catolice si a altor grupuri a fost destul de puternica. 

Salutam victoria egalitatii in camera inferioara a parlamentului francez si asteptam vesti bune despre dreptate si egalitate si in final. 

Stire preluata si adaptata dupa Advocate

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.