Oraşul imperial într-o altă lumină: Viena pentru gay şi lesbiene

Oraşul imperial într-o altă lumină: Viena pentru gay şi lesbiene Andrei Andrei

27 Aprilie 2015, 13:51
3439 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Discutia e la inceput. Fii al doilea care comenteaza!

;
 

Oraşul imperial într-o altă lumină: Viena pentru gay şi lesbiene

In anii trecuţi, Viena s-a transformat într-un punct de maximă atracţie pentru gay şi lesbiene. În afară de opulenţa şi măreţia culturii imperiale cu mai mult de 100 de muzee şi 27 de castele, şi scena rezervată gay-ilor şi lesbienelor este un motiv suficient pentru a vizita oraşul. Şi Conchita Wurt este entuziasmată: într-un film vă prezintă ea însăşi, diversitatea vechiului oraş imperial din inima Europei. 

 

Cafenele tematice şi baruri pentru gay, cluburi pentru persoane costumate în vestimentaţie din piele şi saune, discoteci şi evenimente susţinute în cluburi, cafenele pentru lesbiene şi petreceri pentru femei - toate acestea sunt puncte de atracţie dintr-o ofertă în continuă creştere. La oferta de evenimente rezervate gay-ilor şi lesbienelor  ( http://www.wien.info/ro/vienna-for/gay-lesbian/events), se adaugă şi:

Şi cine doreşte să răspundă "da" partenerei sau partenerului de suflet, îşi poate pecetlui „parteneriatul înregistrat" în locuri extraordinare ( http://www.wien.info/ro/vienna-for/gay-lesbian/gay-wedding) de la Palatul Schönbrunn, la Roata Uriaşă şi până în Cartierul Muzeelor, MuseumsQuartier.

 

Recomandările Conchitei Wurst referitoare la Viena

 

În 2014, Conchita Wurst a câştigat Concursul Muzical Eurovision (ESC) şi astfel a adus Vienei bucuria susţinerii celui mai mare eveniment muzical din lume: În intervalul 18 - 23 mai 2015, întregul oraş stă sub semnul celei de-a 60-a ediţii a celui mai mare concurs muzical din lume.

Într-un film actual, Conchita Wurt vă prezintă o impresie despre Viena. În acest film, ea vizitează localul "Motto am Fluss" ( http://www.wien.info/ro/lifestyle-scene/in-places/motto-am-fluss), unul dintre restaurantele-cafenea de la Canalul Dunării, din centrul oraşului, unde se află şi debarcaderul pentru ambarcaţiunile rapide Twin City Liner pentru ruta Viena-Bratislava. Câştigătoarea concursului muzical prezintă şi frumuseţea eternă, delicată a Criptei Imperiale ( http://www.wien.info/ro/sightseeing/sights/imperial/burial-vault) cu somptuoasele-i sarcofage. La Opera de Stat ( http://www.wien.info/ro/music-stage-shows/opera-operetta/state-opera) , aflată în imediata apropiere, una dintre cele mai bune case de operă din lume, Conchita aruncă o privire în sala de repetiţii, unde se pregăteşte virtuozul balet de stat vienez. Diva din lumea muzicii îşi încheie plimbarea prin Viena, în barul Cuban Mojito ( http://www.wien.info/en/lifestyle-scene/in-places/cuban-mojito-bar) , un bar unde se servesc cocktailuri în stil cubanez. Este un loc ideal pentru câştigătoarea concursului muzical, în care îşi încarcă bateriile pentru energia de care va avea nevoie la concursul Eurovision.

 

 

Eurovision Song Contest la Viena 

Acest concurs a devenit un veritabil mega-eveniment: La Wiener Stadthalle, în perioada 18 - 23 mai au loc nouă spectacole în total: de la spectacole pentru familie până la show-uri TV. În Satul Eurovision Village din Piaţa Primăriei (Rathausplatz) ( http://www.wien.info/ro/music-stage-shows/eurovision-song-contest/eurovision-village-rathausplatz), punctul de atracţie principal pentru toţi fanii ESC se sărbătoreşte cu muzică live, vizionare pe ecran, în public, seri tematice şi programe pentru familie. O mare festivitate a toleranţei şi muzicii, în ton cu motto-ul celui de-al 60-lea Concurs Muzical Eurovision: "Building Bridges" un concurs muzical ( http://www.wien.info/ro/music-stage-shows/eurovision-song-contest ), care celebrează multele stiluri de viaţă din Viena.

Toate informaţiile referitoare la scena homosexuală se găsesc la www.vienna.info/gay 
Cine vrea să se menţină zilnic la curent cu noutăţile trebuie să devină fan al „Gayfriendly Vienna“ pe Facebook (www.facebook.com/GayfriendlyVienna). 

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.