Nunta gay in masa in Rio, Brazilia.

rare_ rare_

18 Decembrie 2012, 18:15
1333 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Aproape 100 de cupluri de homosexuali si lesbiene au  avut comuniunea lor legalizata intr-o ceremonie simbolică.

Cele 92 de cupluri de acelasi sex s-au alaturat ceremoniei care a legalizat comuniunea lor, aproape de statutul casatoriei, a raportat AFP.

Cu toate acestea, ceremonia de la tribunalul din Rio a fost mai mult simbolica si participantii au trebuit sa-si depuna juramintele inca odata in fata unui judecator pe 10 decembrie.

Vorbind cu cei de la site-ul G1, ofiterul drepturilor persoanelor LGBT din statul Rio, Claudio Nascimento, a spus: „(Ceremonia) a ajutat acest segment al populatiei care este tinta prejudecatilor si discriminarii.”

In data de 5 mai 2011, Curtea Suprema a Braziliei a acordat cuplurilor de acelasi sex aceleasi drepturi  de care beneficiaza si cuplurile straight.

Si pe 27 iunie 2011, un judecator din São Paulo a transformat pentru prima dată statutul de uniune civila al unui cuplu de acelasi sex in statutul de casatorie.

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.