Manifestări dedicate Zilei Mondiale Împotriva HIV/SIDA

Manifestări dedicate Zilei Mondiale Împotriva HIV/SIDA kenno kenno

6 Decembrie 2012, 19:57
1587 persoane au vazut acest articol inaintea ta
un utilizator considera util, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 

Începând din anul 1988, pe data de 1 decembrie, se sărbătoreşte la nivel mondial Ziua Mondială HIV/SIDA. Ziua Mondială HIV/SIDA este un moment de conştientizare a impactului major pe care infecţia HIV o are în comunitate şi asupra persoanelor seropozitive.

Evenimentele dedicate acestei zile nu au lipsit nici în acest an, astfel, câteva organizații și-au unit forțele și timp de 2 zile au organizat o serie de manifestări dedicate acestei zile.

Sâmbătă 01.12.2012, voluntarii EU SUNT? TU? din Arad au organizat o seară comunitată, acolo unde aproxmativ 6 ore au discutat despre sănătate, educație sexuală, sexualitate, problemele comunității, etc.   Alex, un tânăr seropozitv a împărtășit celor prezenți povestea lui de viață și cum este să trăiești cu HIV.

Duminică 02.12.2012 a fost realizată o fundă umană în piața Avram Iancu din Arad, eveniment la care au participat membrii ai comunității lgbt din Arad, Reprezentanți Asociația Română Anti Sida, Reprezentanți PSI România, Crucea Roșie, Asociația Noi și Ceilalti, Asociatia Amvest,  Centrul Judetean De Voluntariat Arad, CITO - Centrul de integrare prin terapie ocupationala al DGASPC

În Arad au fost 2 zile în care curcubeul a fost prezent pe străzile orașului așa cum nu a mai fost prezent niciodată. Pentru prima dată în mod oficial, comunitatea LGBT a fost mai vizibilă ca niciodată! Mulțumim tuturor pentru susținere!

;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.