Locuitorii Mangaliei par sa fie deschisi fata de gay

Locuitorii Mangaliei par sa fie deschisi fata de gay tudork tudork

9 Decembrie 2009, 13:36
1767 persoane au vazut acest articol inaintea ta
fii primul care apreciaza, Ce parere ai despre acesta stire?

;
 
Material preluat de pe  www.ziuaconstanta.ro

Românii sunt, în continuare, extrem de reticenţi şi tradiţionalişti în ceea ce priveşte fenomenul „gay". Însă, la Mangalia, comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), deşi continuă să se ferească, discret, de judecata semenilor lor şi să trăiască, retraşi şi necunoscuţi, se pare că nu ar avea de pierdut în cazul în care orientarea lor sexuală ar fi dezvăluită.

Până de curând, interesele comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) din zona Mangaliei erau reprezentate de Asociaţia „O rază de lumină", printr-un acord între organizaţie şi ONG-ul „ACCEPT". Parteneriatul nu a mai fost reînnoit, dar conducerea „O rază de lumină" continuă să le ofere celor din comunitatea gay, materiale informative cu privire la riscurile de îmbolnăvire HIV/SIDA şi infecţiile cu transmitere sexuală (ITS), precum şi prezervative.

„Toate persoanele LGBT care au dorit sau vor în continuare să beneficieze de materiale informativ-educaţionale şi mijloace de prevenire a infectării HIV/SIDA, o pot face la sediul nostru", ne-a declarat Ioana Petriuc, preşedintele „O rază de lumină" Mangalia. „Tuturor, noi le garantăm confidenţialitatea, astfel încât să evităm orice discriminare viitoare la care ar putea fi supuşi sau agresivitate, hărţuire, abuzuri, obscenităţi, bârfe, defăimări etc."

Din estimările preşedintelui asociaţiei, la ora actuală, în zona Mangalia trăiesc peste 200 de persoane cu orientare homosexuală, ce provin din toate păturile şi categoriile sociale. Deocamdată însă, aceste persoane refuză să îşi decline orientarea sexuală, în primul rând, consideră Ioana Petriuc, preşedintele „O rază de lumină", din cauza prejudecăţilor celorlalţi semeni ai lor.
„Viaţa personală nu influenţează comportamentul la locul de muncă"„Majoritatea covârşitoare a acestora nu doresc să se li se cunoască orientarea sexuală, deşi cred, personal, că locuitorii oraşului nu ar avea prejudecăţi în această privinţă, cel puţin populaţia tânără. O parte însemnată dintre persoanele gay din Mangalia sunt tineri", afirmă Ioana Petriuc. „Aceştia ne cer materiale informative cu privire la pericolele infectării HIV/SIDA şi ITS. Apelează la noi gay şi lesbiene, din toate categoriile sociale, muncitori necalificaţi, dar şi jurişti, medici sau ingineri şi chiar profesori".


Faptul că mangalioţii sunt destul de „deschişi" către această minoritate sexuală, ne-a fost confirmat şi de câţiva locuitori ai oraşului, din categorii reprezentantive pentru structura socială. „Nu aş avea nimic împotrivă dacă un coleg de-al meu ar fi gay, ceea ce face după orele de curs, în viaţa particulară, este numai treaba lui şi nu cred că acest lucru i-ar influenţa în vreun fel modul de predare sau comportamentul faţă de elevi", ne-a declarat Alexandra M., profesor de limba engleză.

Acest mod de gândire este împărtăşit, din declaraţiile pe care ni le-au făcut, şi de reprezentanţi ai medicilor din localitate, dar şi angajaţi ai administraţiei publice, care sunt convinşi că orientarea sexuală nu reprezintă nici un impediment în ceea ce priveşte actul medical sau îndeplinirea sarcinilor de lucru.
;
 

Apreciaza

Comentarii

Aboneaza-te la newsletterul sectiunii News!


Daca ai descoperit o sectiune din site care nu se comporta cum trebuie sau ai o situatie care nu iti convine, aici e locul ideal pentru a ne lasa un mesaj. Incearca sa fi cat mai obiectiv si vom gasi impreuna o solutie.